Første flyselskab bukker under for askekrisen

Det relativt nyetablerede svenske luftfartsselskab Flyglinjen er blevet første offer for askeskyen. Selskabet har været nødsaget til at indstille flyvningerne, indtil det er afklaret, om nye investorer kan træde til.

Det relativt nyetablerede svenskeFlyglinjen er blevet det første skandinaviske luftfartsselskab, der er løbet ind i alvorlige vanskeligheder som følge af askekrisen.

Flyglinjen er etableret af Henrik Lindberg, der er tidligere pilot hos henholdsvis Skyways og Malmö Aviation. På ganske få måneder fik han sammen med en håndfuldt lokale entrepenører fra Jönköping etableret det lille selskab, dergik i luften den 8. februar.

Oprindeligt skulle selskabet flyve mellem Jönköping og Stockholm-Bromma samt mellem Jönköping og København. Men ruten til København kom aldrig igang, idet Skyways valgte at flyve parallelt med Flyglinjen, hvorfor det nye selskab trafk sig fra ruten, inden det kom igang.

Selskabet har anvendten Jestream 41 med plads til 29 passagerer. Fly og besætning er lejet fra britiske Eastern Airways med base i Humberside.

Men nu er det indtil videre forbi. I slutningen af sidste uge kom en meddelelse på selskabets hjemmeside, hvoraf det fremgik, at askeskyen havde tvunget selskabet i knæ. Alle flyvninger er derfor aflyst indtil den førstkommende søndag, mens der søges afklaret. hvorvidt nye investorer kan medvirke til at få selskabet på vingerne igen.

Teksten på selskabets svenske hjemmeside er følgende:

“I nuläget är vi tvungna att ställa in alla flygningar. Anledningen är en dålig ekonomisk situation orsakad av de problem som uppstått i samband med askan från den isländska vulkanen. Det som händer nu är att vi letar nya investerare för att få igång verksamheten så fort som möjligt igen.

Alla flygningar till och med söndag nästa vecka är inställda och mer information angående återbetalning av biljetterna kommer inom kort. Efter det hoppas vi kunna presentera en lösning som gör att vi kan återuppta trafiken.

Vi beklagar situationen som uppstått och de problem som detta vållar er. “

Dermed er Flyglinjen blevet det første offer for vulkan-krisen, der i næsten en uge lukkede luftrummet over det meste af Europa. Hvorvidt Flyglinjen ville have overlevet uden askeskyens konsekvenser, skal være usagt.

Foto: Denne Jetstream 41 fra britiske Eastern Airways var indlejet til svenske Flyglinjen, der er er blevet tvunget til at aflyse alle operationer indtil videre.