- CHECK-IN.dk - https://check-in.dk -

Første lavprisflyselskab i Abu Dhabi

Etihad Airways har sammen med AirArabia etableret et nyt lavprisflyselskab, der får base i Abu Dhabi. Selskabet skal understøtte Etihads eksisterende ruter.

Endnu et lavprisflyselskab ser dagens lys, og denne gang er det et joint venture mellem to eksisterende flyselskaber.

Det nye selskab hedder Air Arabia Abu Dhabi og er etableret i et samarbejde mellem Etihad Aviation Group og AirArabia, der er største lavprisflyselskab i Mellemøsten og Nordafrika.

Ifølge en pressemeddelelse vil det være hensigten, at Air Arabia Abu Dhabi skal komplementere de eksisterende ruter hos Etihad Airways og samtidig være den forretningsenhed, der skal levere i forhold til den stigende efterspørgsel af lavpristilbud til og fra De Forenede Arabiske Emirater.

“Abu Dhabi er et blomstrende kulturelt knudepunkt med en klar økonomisk vision bygget på bæredygtighed og diversifikation. Med emiratets forskellige attraktioner og overnatningstilbud spiller rejser og turisme en vigtig rolle i den økonomiske vækst i De Forenede Arabiske Emiraters hovedstad. Ved at samarbejde med Air Arabia og lancere Abu Dhabis første lavprisselskab opfylder vi denne langsigtede vision,” siger Tony Douglas, der er koncernchef for Etihad Aviation Group.

Succesfuld model med lokale investorer
AirArabia åbnede i 2003 som det første lavprisflyselskab i regionen og er i dag med 170 destinationer den største lavprisaktør i Mellemøsten og Nordafrika.

Selskabet har med succes opbygget en model med etablering af separate selskaber uden for Sharjah, der er hjemsted for moderselskabets aktiviteter. Således er der etableret lokale selskaber i Egypten, Jordan og Marokko under navnene Air Arabia Egypt, Air Arabia Jordan og Air Arabia Maroc. I samtlige selskaber er der lokale investorer med i samarbejdet.

I dag udgør lavprisflyvninger 17 procent af den samlede regionale trafik i Mellemøsten og Nordafrika.

“De Forenede Arabiske Emirater er hjemsted for det første lavprisselskab i regionen og har gennem årene udviklet sig til at blive et verdensledende rejse- og turismehub. Vi er glade for at samarbejde med Etihad om at etablere Air Arabia Abu Dhabi, som yderligere vil betjene det voksende lavpris-rejsesegment lokalt og regionalt, samtidig med at vi drager fordel af den ekspertise, Air Arabia og Etihad tilsammen vil give,” lyder det fra Adel Al Ali, der er koncernchef hos AirArabia.

I løbet af kort tid vil Air Arabia Abu Dhabi komme med flere detaljer omkring selskabet.

 

Relaterede artikler:

København mister Nordafrika-rute

Arabisk lavprisflyselskab kommer til København

Billund mister flyselskab efter tre afgange