Første selskab klar til at lukke Ryanair-huller

Endnu inden Ryanair har lukket sin base i Billund Lufthavn, er det første flyselskab klar til at lukke nogle af de huller, som irerne efterlader.

I aften forlader de tre Ryanair-fly, som indtil i dag har haft base i Billund Lufthavn, den jyske lufthavn samtidig med at Ryanair lukker sin base. I første omgang lukker Ryanair kun to ud af 14 sommerruter. Det er ruterne til Korfu og Chania på Kreta. Til oktober forsvinder så også tre ud af fire helårsruter. Det er ruterne til Malaga, Tenerife og Budapest, som lukker til oktober og ikke vil blive fløjet gennem vinteren. Her vil Billund Lufthavn kun have én Ryanair-rute til London Stansted.

Endnu inden Ryanair-flyene har forladt dansk jord og langt før de tre ruter er lukket, melder det første flyselskab klar til at lukke hullerne efter Ryanair. Det er det danske flyselskab Primera Air, som i forvejen har base i både København og Billund Lufthavn.

Mobiliseres mere
Primera Air vil udvide antallet af afgange signifikant fra Billund fra vintersæson 2015 og sommersæson 2016 ved at tilføje afgange på netop flere af de ruter, som Ryanair trækker sig fra. Det drejer sig nemlig om Tenerife, Malaga, Mallorca, Kreta og Barcelona. Alle fem destinationer, som Ryanair i øjeblikket flyver til fra Billund Lufthavn.

Til vinter planlægger Primera Air at udvide deres netværk med næsten 30 procent flere flyvninger og i sommeren 2016 tiltænker selskabet at øge kapaciteten med 50 procent i forhold til i år.

Men hvis behovet er der, så kan der sagtens mobiliseres mere kapacitet.

“Vi har kapacitet til 14-16 ekstra flyvninger om ugen med 189 passagerer. Om det bliver så meget eller om vi skal ud at finde endnu mere, vil tiden vise.Vi er helt åbne, og holdningen er at hvis der er sund forretning i det og ruterne kan bære, så er vi klar til at putte det på, der er nødvendigt,“ siger direktør Peder Hornshøj fra Bravo Tours til CHECK-IN.dk.

Primera Air er en del af samme islandske rejsekoncern som Bravo Tours. Mange af sæderne i Primera Air’s fly er derfor fyldt ud med Bravo Tours gæster samt gæster fra andre rejsebureauer. Desuden sælger Primera Air selv flysæder direkte på deres hjemmeside.

”Det er virkelig gode nyheder for både Bravo Tours og Billund Lufthavn. Vi glæder os til at udvide vores rejsetilbud til de nye destinationer og vi er allerede i gang med at tilrettelægge nye rejser på baggrund af den udvidede flydrift. Vores gæster er meget tilfredse med Billund som startpunkt for rejsen og vi kan nu servicere dem med endnu flere gode rejsetidspunkter og endnu mere fleksibilitet,” siger Peder Hornshøj.

Stærke på leisure
Han understreger, at Primera Air og Bravo Tours går efter Ryanairs sol-destinationer.

“Vi er jo stærke på leisure destinationerne og det er først og fremmest her vi vil vokse. Derimod er det nok tvivlsomt, at du vil se os flyve til Warszawa og Budapest,“ siger Peder Hornshøj.