Foto: Herve Goussé, master films

Første Thai A350 ude af malerhallen

Thai Airways har fire Airbus A350-900 i ordre. Det første fly leveres i midten af 2016 og rullede i denne uge ud af malerhallen på Airbus-fabrikken i Toulouse.

Thai Airways får i midten af 2016 leveret det første af fire egne eksemplarer af de nye fly af typen Airbus A350-900 XWB og bliver dermed den sjette operatør til at tage det topmoderne fly i brug. Herudover har Thai bestilt yderligere otte fly gennem et leasingselskab.

Det er dog en relativt beskeden ordre, da Airbus i alt har fået faste ordrer på 241 fly fra flyselskaber i Asien og Stillehavsregionen. Det er især Asiana, Cathay Pacific, Japan Airlnes og Singapore Airlines, der har haft den store tegnebog fremme, idet de fire flyselskaber tilsammen tegner sig for 174 fly fra den europæiske flyproducent.

Ordren fra Thai Airways daterer sig tilbage til sensommeren 2011, og dengang var der glæde og tilfredshed hos det asiatiske flyselskab over udsigten til at skulle tage imod nye langdistancefly fra Airbus.

“A350 XWB vil spille en vigtig rolle i at sikre, at Thai Airways fremadrettet opererer en af de mest moderne og effektive flåder i regionen. Det vil også styrke selskabets konkurrencedygtighed, øge markedsandelen og sikre fremtiden som et stærkt og bæredygtigt flyselskab. Med disse brændstofeffektive fly vil vi være i stand til at tilbyde det højeste niveau af komfort på såvel langdistanceruter som kortere regionale ruter,” sagde daværende koncernchef Piyasvasti Amranand, da aftalen med Airbus blev indgået.

Trofast Airbus-kunde
Det første A350-fly til Thai, der får registreringen HS-THB, skal nu gennem de næste faser af produktionen, hvor der skal monteres motorer og indrettes kabine, før testflyvningerne kan begynde.

Thai Airways er i dag en af de ældste Airbus-kunder og opererer i dag 17 A330-fly og seks A380´ere. Tidligere har Thai Airways også haft A300, A310 samt A340 i drift.

Der er i dag fem flyselskaber, der har A350-fly i flåden. Lanceringskunde var Qatar Airways, og herudover beskæftiger Finnair, Vietnam Airlines, TAM og Singapore Airlines det teknologisk avancerede fly.

Relaterede artikler:

Thai tog et skridt ind i luftfartseliten

Thai Airways får ‘dusinet fuldt’ af forskellige flytyper