Folkemøde-fly fyldt mindre op

Flere fløj til og fra Folkemødet på Bornholm i år end sidste år. Men da der også var flere flyvninger i år, så faldt belægningen med 12 procent.

Næsten 10.000 passagerer fløj onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag i forrige uge på ruten mellem Købenavn og Bornholm til og fra Folkemødet på solskinsøen. Helt nøjagtigt 9.814 passagerer havde Danish Air Transport med på sine fly.

Det var mere end 27 procent flere passagerer end ved sidste års Folkemøde. Så selvom mange politikere blev væk fra Folkemødet på grund af folketingsvalgkampen, så var der stadig masser af deltagere, som tog til Folkemøde og foretrak den hurtige cirka 25 minutter lange flyvetur frem for at skulle med færgen.

Fem fly i gang
Danish Air Transport havde sat alle sejl til. Normalt passes ruten af en enlig 66-sæders ATR72-maskine med ”Bornholmerflyet” malet på siden. Men på den største rejsedag under Folkemødet, torsdag, havde DAT ikke mindre end fem fly i sving. To 180-sæders Airbus A320’ere, en 165-sæders MD-83’ere og to 66-sæders ATR-72 fly.

Flyselskabet havde kørt så meget materiel frem og sat så mange sæder til salg, at belægningen på flyene faldt markant i forhold til sidste år. Således blev 81 procent af alle udbudte sæder solgt mod 92 procent sidste år. Det var et fald på 12 procent.

Gået lidt i stå
På trods af det er der tilfredshed at spore hos Danish Air Transports direktør, Jesper Rungholm, der sender en tak ét bestemt sted hen.

”Jeg vil gerne rose Bornholms Lufthavn. Man kunne godt have frygtet, at de var gået lidt i stå med så stort et ryk-ind. Men de leverede en superindsats ved blandt andet at stå for check-in,” siger Jesper Rungholm.

Søndag var der i flere perioder flyvninger med kun 30 minutters mellemrum, og det betød mange passagerer, der ventede på at boarde. For at få plads til de mange afrejsende passagerer ”airside” efter sikkerhedskontrollen, havde lufthavnen blandt andet inddraget et selskabslokale.

Danish Air Transport var ikke ene om at flyve folkemødedeltagere til og fra Bornholm. Således fløj Jet Time flere ad hoc-charterflyvninger med folk fra fagbevægelsen.