Forårsfristelser i Påsken

Påsken står for døren og dermed også en række fridage, der kan bruges til oplevelser til vands, til lands og i luften. Turistorganisationen VisitDenmark har samlet informationer om påskedanmark på et nyt website, hvor man kan få overblik over påskens mange oplevelser og aktiviteter over hele landet.

Alle taler om det, men meget få gør noget ved det. Sådan er det med vejret, men ifølgehumoristen Storm P. skal man jo “være glad for vejret, sålænge man kan trække det.“

Meteorologerne venter, at den kommende påske bliver et miks af både sol og regn og blæst. Uanset om der ender med at være en sky eller en sol på vejrkortet, så er der masser af oplevelser i Danmark, både til vands, til lands ogi luften.

Turistorganisationen VisitDenmark har samlet en lang række på www.visitdenmark.com/paaskeferie.

En af påskens mange muligheder er i Odense. Tirsdag den2. april fyldte Danmarks populære forfatter og digter H.C. Andersen således 207 år. Det bliver fejret med gratis adgang til H.C. Andersens Hus og H.C. Andersens Barndomshjem.

I påskeferien er der er også rig mulighed for en tur i naturen, hvor alt er ved at springe ud. På Jagt & Skovbrugsmuseet i Hørsholm kan man tappe frisk træsaft fra birketræer. Saften er fuld af sukker og kan bruges til både saftevand, sirup og øl.

I Odder tilbyder blomsterforretningen Violen blomsterbinderkursus op til påske, så påskebordet kan blive fint dækket. Hvis der skal fisk på bordet, så er der mulighed for at tage på fisketur på Lillebælt, når Tenna II stævner ud fra Gl. Havn i Fredericia.

Sproø åbner for offentligheden
Når man nu alligevel er ude til havs, kan man tage forbi Sprogø, der normalt er lukket for offentligheden, men 9. april er dagen for årets første Sprogø-tur, hvor offentligheden kan se resterne af Valdemars Borg, Pigehjemmet, Storebæltsbroen samt flora og fauna på Sprogø.

Med fast jord under fødderne igen er der mulighed for at bestige ”bjerge” i Søhøjlandet. Der er bjergbestigning på programmet i påsken, hvor man kan se Skanderborg lidt fra oven.

Lider man af højdeskræk kan man i stedet gå i dybden og lege gemmeleg i Viborg, hvor man kan opleve røveren Jens Langknivs gemmested i de underjordiske kalkgruber. Her kan man udforske jordens indre i de ca. en kilometer oplyste minegange helt ned til 60 meter under jorden.

Her er man også i ly for vejret, uanset om det bliver sol, regn, blæst eller kulde.