Fornyet risiko for BA-strejke

15 procent af British Airways’ kabinepersonale forventes at strejke to dage i næste uge.

British Airways og selskabets mange tusind daglige passagerer kan meget vel blive berørt af en strejke i næste uge blandt en gruppe af selskabets mere end 16.000 kabineansatte. Det er de cirka 2.500 fortrinsvis yngre stewardesser og stewarder, der indgår i den såkaldte ”mixed fleet”-pulje, der pønser på at nedlægge arbejdet tirsdag og onsdag i næste uge.

”Mixed fleet”-betegnelsen dækker over, at kabinepersonalet kan arbejde på både British Airways’ mellemdistancefly og langdistancefly. Der er i realiteten langt hen ad vejen tale om en form for tilkaldekorps, der kan gå ind og dække huller i tilfælde af sygdom eller lignende.

Gruppen udgør 15 procent af de kabineansatte i British Airways. De er nederst i hierarkiet og de dårligst lønnede med en startløn på omkring 12.000 britiske pund – svarende til 105.000 danske kroner – om året plus 3 pund – svarende til 26 kroner – i tillæg for hver time i luften.

British Airways og fagforeningen Unite har forhandlet frem og tilbage om en ny lønaftale for ”mixed fleet”-personalet. Kort før jul brød forhandlingerne sammen og Unite sendte British Airways’ sidste udspil til afstemning blandt kabinepersonalet. Omkring 60 procent stemte og heraf stemte 79 procent imod aftalen. Derfor har Unite nu varslet arbejdsnedlæggelser tirsdag og onsdag.

Strejken er sat til at vare 48 timer. Men Unite kan ikke udelukke, at den følges op af nye strejker.

Går efter kunderne
Hos British Airways er man skuffet over udviklingen.

”Vi er ekstremt skuffede over at Unite igen vælger at gå efter vores kunder. Vi gør havd vi kan for at sikre os, at alle vores kunder med bookinger til de to dage, vil komme frem til deres destinationer,” lyder det i en udtalelse fra British Airways.

Fredag forventer British Airways at have et nogenlunde overblik over hvordan strejken kommer til at påvirke trafikafviklingen tirsdag og onsdag.

British Airways flyver fra London Heathrow til Billund og Københavns Lufthavn.

 

 

Relaterede artikler:

Britiske julestrejker kan true flytrafikken

I alt 20 strejkedage annonceret hos British Airways

Foreløbig ingen British Airways-strejker