Forsinket vækstpris til Kulturrejser Europa

Euro Travel med rejsebureauerne Kulturrejser Europa, PortugalBureauet og Check Point Travel var lige ved at blive snydt for sin Gazelle-status. Nu har dagbladet Børsen tildelt selskabet en forsinket pris som en af årets Gazelle-virksomheder med høj vækst.

Dagbladet Børsen har siden 1995 uddelt vækstpriser til årets Gazelle-virksomheder, der blandt andet skal have fordoblet omsætningen i de seneste fire regnskabsår og sammenlagt have et driftsoverskud i hele perioden.

Dette krav om vækst og økonomisk stabilitet lever Euro Travel med rejsebureauerne Kulturrejser Europa, PortugalBureauet og Check Point Travel, op til, men rejsevirksomheden var lige ved at blive snydt for sin Gazelle-status.

En fodfejl i rapporteringen til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen gjorde, at Euro Travel ikke fremgik af Gazellelisten for 2011. Fejlen blev dog rettet og glæden var stor, da dagbladet Børsen i sidste uge meddelte, at Euro Travel får sinGazelle-pris.

Innovation, fokus, kvalitet og engagerede medarbejdere var ifælge ledelsen opskriften på succesen, der placerer Euro Travel som nummer 5 blandt samtlige Gazelle-virksomheder i Danmark.

Fokus på få lande

”Midt i glæden over at få en flot placering blandt Danmarks Gazeller, kan man nemt glemme, hvor store udfordringerne har været de foregående fire år. En stor del af succesen kan jeg takke et meget loyalt og dygtigt team af kollegaer for. Der bliver lagt så utroligt meget hjerteblod i at skabe det bedste produkt, og give vores kunder den bedste oplevelse uanset om det er før, under eller efter rejsen”, siger Lars Henriksen, der er administrerende direktør.

Euro Travel begyndte sin virksomhed i 2007, da Lars Henriksen og Kurt Kvorning overtog PortugalBureauet, der er specialist i rejser til Portugal ogøgrupperne Madeira og Azorerne.

Lars Henriksen varetager den daglige drift og strategi i rejsebureauet, mens Kurt Kvorning især tager sig af økonomi. Væksten tog tili 2008, hvorEuro Travel overtog Kulturrejser Europa, der er specialist i rundrejser med dansk rejseleder.

”Konceptet med at holde fokus på få lande – i vores tilfælde Italien, Spanien, Frankrig og Portugal, hvor vi kan gøre en stor forskel for gæsterne i kraft af vores indgående kendskab til landene, er uden tvivl en af årsagerne til, at så mange gæster har valgt at rejse på rundrejse med Kulturrejser Europa”, siger Lars Henriksen.

Ikke vækst for enhver pris

Ifølge selskabets ledelse er det ikke mindst de dygtige dansktalende rejseledere, dersørger for, at gæsterne får ”det lille ekstra”, der gør rejsen hetl speciel.

I 2010 overtog man det århusianske rejsebureau Check Point Travel og hos Kulturrejser Europa ser man lyst på fremtiden. Det endnu ikke færdiggjorte regnskab for 2011 vil også bringe virksomheden med på listen over Gazellevirksomheder i Danmark i 2012.

Men for Lars Henriksen handler det ikke om vækst for enhver pris.

”Vi har rigtig mange ideer og planer, men vækst er ikke et mål i sig selv. Hos Kulturrejser Europa har vi et mål om fortsat at skabe vækst, men en kontrolleret vækst, så indtjeningen og ikke mindst kvaliteten på produkterne følger med udviklingen og endda forbedres,” siger Lars Henriksen.

Kulturrejser Europa er specialist i rejser til Italien, Spanien, Frankrig og Portugal med dansktalende rejseleder. I programmet finder man klassiske rundrejser, men også temarejser som f.eks vandreferie, langtidsrejser og operarejser.