Forulykket sejler krydsede landingsbaner i storlufthavn

En forulykket jetski-sejler svømmede i land ved New York-lufthavn og vandrede uset henover to landingsbaner og ind i terminalerne.

En 31-årig mand har givet myndighederne i New Yorks John F. Kennedy lufthavn røde ører, efter at det i fredags lykkedes ham at komme uset ind på lufthavnens område.

Manden var ude at sejle på jetski med sine venner fredag aften, da jetski’en pludselig gik i stykker. Han så ingen anden udvej end at svømme mod land og valgte at sætte kursen mod de lys han kunne se i det fjerne.

Det viste sig at være landingsbanerne i John F. Kennedy lufthavnen, der ligger ud til vandet. Efter at være svømmet ind til land kom den 31-årige uhindret over lufthavnens hegn og udløste ikke sensorerne i lufthavnens 100 mio. dollars dyre overvågningssystemer.

Herefter krydsede manden, iført en skriggul redningsvest med reflekser, to startbaner og kom hen til terminalbygningerne. Han gik ind og henvendte sig til en ansat i luftfartsselskabet Delta Airlines. Herefter blev manden anholdt for ulovlig indtrængen. Han havde mistet sin pung, da jetski’en sank, og var derfor ikke i stand til at identificere sig selv.

Give ham champagne
Lufthavnens sikkerhedssystem har længe været under kritik, og mandens uhindrede adgang til lufthavnen stiller endnu en gang fokus på systemets svagheder, påpeges det fra flere sider. I stedet for at anholde manden og sigte ham for ulovlig indtrængen, burde myndighederne i stedet give ham champagne som tak for at have påvist fejlene i systemet, lyder det fra en sikkerhedsekspert. På den måde kan det blive rettet inden det en dag ikke blot er en forulykket sejler, der forsøger at trænge ind i USA’s sjettestørste lufthavn målt i passagerer.

Myndighederne har nu øget overvågningen af hegnet og øget patruljeringen til søs.

Tidligere i år kørte en jeep ned af en landingsbane i Philadelphias lufthavn, mens en BMW brød gennem hegnet i Los Angeles lufthavn.