Fra Cannes til Las Vegas

Den 19. udgave af den globale rutekonference World Routes afholdes for første gang i USA. Siden starten i Cannes i 1995 har alle skandinaviske hovedstæder været værter for konferencen.

(LAS VEGAS) Den amerikanske casinoby Las Vegas danner i disse dage rammen om den 19. udgave af World Routes, der tiltrækker flyselskaber og lufthavne fra over hele verden.

Til dette års udgave af World Routes har repræsentanter fra over 300 flyselskaber og flere end 750 lufthavne fundet vej til “Sin City“ i ørkenstaten Nevada. Det er samtidig første gang, at rutekonferencen er placeret i USA siden den første gang blev afviklet i 1995 i Cannes ved den franske Riviera.

“Dette års udgave af World Routes har for første gang fundet vej til USA. Dermed kommer verdens største begivenhed indenfor kommerciel luftfart til en af verdens største konferencebyer. Las Vegas tiltrækker op imod 40 mio. besøgende om året, og det glæder mig, at vi er i stand til at få højtprofilerede besøgende til byen. Vi har over 2.700 beslutningstagere indenfor luftfart, der deltager i dette års arrangement, hvilket inkluderer over 150 topchefer, hvilket er den største World Routes delegation vi nogensinde har haft,“ sagde Nigel Mayes, vicedirektør hos arrangøren UBM Live, ved et pressearrangement i forbindelse med åbningen af rutekonferencen.

Rutekonferencen afvikles fra den 5. oktober til den 8. oktober og betyder, at der skal afholdes omkring 8.000 individuelle møder med flyselskaber og lufthavne. Fra Danmark deltager Københavns Lufthavn og Billund Lufthavn. Delegationen fra den danske hovedstadslufthavn skal igennem 70 individuelle mødeaftaler, mens Billund Lufthavn nøjes med omkring 25 møder.

Københavns Lufthavn har sin egen stand på rutekonferencen, og på standen er der mulighed for at markedsføre danske produkter overfor de mange udenlandske flyselskaber og turistorganisationer.

“Vi har lavet en aftale med en lokal bager i Las Vegas, der vil forsyne standen med dansk wienerbrød, som plejer at være et populært indslag hos vore mange samarbejdspartnere. Herudover har vi Joe & The Juice til at sørge for drikkevarerne på standen,“ fortæller Lars Lemche, der er senior kommunikationsrådgiver hos Københavns Lufthavn.

Skandinavien med i Routes-historien
Med den første World Routes afholdt i den franske filmby Cannes og den 19. udgave i Las Vegas skulle man tro, at rutekonferencerne bevidst er henlagt til destinationer med et rigt og varieret natteliv. Men det er ingenlunde tilfældet.

Oslo var værtsby i 1997, København i 2005 og Stockholm i 2007. I 2012 blev World Routes afholdt i det arabiske ørkenemirat Abu Dhabi, hvilket også var tilfældet i 1996. Selvom USA var længe om at komme på Routes-landkortet beholder man værtsskabet i 2014, hvor den 20. udgave skal afholdes. Her er det Chicago, der skal være vært for mere end 3.000 delegerede fra luftfartsindustrien over hele verden.

Siden etableringen af World Routes er der kommet regionale udgaver i Afrika, Asien, Amerika og i SNG-landene. Første Routes Europe blev afholdt i Warszawa i 2006, og dette års europæiske rutekonference blev afholdt i Budapest, mens den sydfranske by Marseille bliver vært i 2014.