Fra fodbolddirektør til lufthavnsbestyrelse

Jan Lockhart, der senest var direktør i fodboldklubben Brøndby IF, er sammen med to lokale erhvervsfolk blandt de nye medlemmer i bestyrelsen for Odense Lufthavn, der har formuleret en ny vækststrategi.

Alsidighed må være nøgleordet, der skal kendetegne den nye bestyrelse for det kommunale selskab, der driver Odense Lufthavn. Men det er også en alsidig strategi, som den nye bestyrelse skal bringe til succes.

Derfor har lufthavnen valgt at bringe tre nye medlemmer ind i bestyrelsen, der hver især repræsenterer en faglig viden, der kan understøtte strategien. I formandsstolen sidder stadig stadsdirektør Jørgen Clausen fra Odense Kommune, mens administrerende direktør Kim Kenlev er næstformand.

Blandt de tre nye bestyrelsesmedlemmer hæfter man sig først og fremmest ved Jan Lockhart, der i perioden fra marts 2011 til juni 2012 var administrerende direktør i fodboldforretningen Brøndby IF. Før Jan Lockhart tiltrådte som fodbolddirektør var han i 10 år administrerende direktør for Kuoni Danmark (Apollo). Herudover har han i perioden fra 1991 til 1997 været ansat i Larsen Rejser.

Nye i Odense-lufthavnens bestyrelse er også Jan Falck-Schmidt, der er administrerende direktør for lokale Falck Schmidt Defense Systems samt Michael Jepsen, der er administrerende direktør for Odense Congress Center.

Fire hjørnestene i vækststrategi
Ifølge en pressemeddelelse er den nye bestyrelse nøje udvalgt efter den nye vækststrategi, der bygger på fire hovedområder. Først og fremmest gælder det om at øge trafikken og gøre lufthavnen til fynboernes foretrukne lufthavn. Herudover ønsker man at være førende europæisk testcenter for ubemandede luftfartøjer (droner, red.), koordineringscenter for akuthelikopterordningen samt aktivt at samarbejde om udviklingen af turismen på Fyn.

“Med de sidste tre medlemmer har Odense Lufthavn fået en bestyrelse, hvor hvert medlem har spidskompetencer indenfor et eller flere af vækststrategien hjørnesten. Deres erfaring dækker bredt over både rejsebranchen, flytrafik, samarbejde med Forsvaret og afholdelse af events og konferencer,“ forklarer lufthavnschef Peter Høgsberg.

Odense Lufthavn ligger i landsbyen Beldringe ca. 10 kilometer nord for Odense. Frem til 1997 var der indenrigsflyvning mellem Odense og København, men den faste forbindelse over Storebælt betød indenrigsruten endeligt. I dag flyver Apollo ogSpies i sommersæonen charterflyvninger fra lufthavnen. Lufthavnen havde i 2011 omkring 21.000 passagerer og er ejet af Odense og Nordfyns kommuner.