Fraråder alle rejser til Syrien

I takt med de stigende uroligheder i Syrien er rejsevejledningen endnu engang blevet opgraderet. Udenrigsministeriet fraråder nu alle rejser til landet med henvisning til den ustabile indenrigspolitiske situation.

Situationen i det uroplagede Syrien bliver stadig mere alvorlig. I lyset af den seneste udvikling fraråder Udenrigsministeriet nu alle rejser til landet.

Det er en skærpelse af den seneste rejsevejledning fra udenrigsministeriet. der for knap 14 dage siden opgraderede sin vejledning til at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Syrien.

I dag fraråder man altså alle rejser til Syrien. Det fremgår af den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet.

Og Danmark er ikke det eneste nordiske land, der netop har opjusteret risikovurderingen ved rejser til Syrien. Også den svenske stat fraråder nu alle rejser til Syrien, mens Norge fraråder alle rejser til og ophold i Syrien.

For danskere, der allerede opholder sig i landet frarådes alle rejser til området i og omkring Deraa i det sydlige Syrien, til Homs-området, til kyststrækningen mellem Lattakia og Tartous, samt til de forstæder til Damaskus, der især er ramt af uroligheder.

Opholder man sig allerede i Syrien skal man holde sig på god afstand af demonstrationer. Der er blevet opstillet kontrolposter ved indfaldsvejene til mange større byer, og det anbefales, at man udviser særlig forsigtighed ved disse kontrolposter, samt at man følger anvisningerne fra politi og militær.

Udenrigsministeriet fraråder desuden at man tager billeder af kontrolposter og af sikkerhedsstyrker generelt. Man bør desuden begrænse rejser rundt i landet og holde sig løbende orienteret om sikkerhedssituationen.

I forbindelse med fredagsbønnen anbefales det at holde sig på afstand af større moskeer samt åbne pladser i nærhed heraf.

Siden medio marts 2011 har der været demonstrationer og optøjer flere steder i Syrien. I visse tilfælde har demonstrationerne udviklet sig til voldelige sammenstød med mange dræbte til følge, ligesom der har været skudepisoder flere steder i landet.

Det anbefales endvidere, at man holder sig løbende orienteret om udviklingen gennem lokale og internationale medier og generelt udviser forsigtighed.