Fremgang i Billund Lufthavn

Tilbagegangen ser ud til at være vendt i Danmarks næststørste lufthavn. Næsten 8.000 flere passagerer rejste gennem Billund Lufthavn i januar måned.

Året 2009 var et svært år for Billund Lufthavn. Et samlet passagertab på omkring 250.000 er det direkte bevis på den krise som luftfartsindustrien – og dermed lufthavnen har gennemlevet.

Men nu går det igen fremad. I januar måned rejste næsten 150.000 passagerer gennem lufthavnen, hvilket svarer til en fremgang på 5,5 % i forhold til januar måned året før.

Udenrigstrafikken voksede med hele 10,6 %, mens indenrigstrafikken havde en fremgang på 6,8 %. Derimod var der en tilbagegang på ca. 2 % i chartertrafikken.

De største udenrigsdestinationer var London, Amsterdam, Frankfurt, Oslo og Milano (Bergamo). London beflyves af både Cimber Sterling (Gatwick), Ryanair (Stansted)og SUN-AIR (London City)- men til hver sin lufthavn.

Også lufthavnens cargo-center har haft travlt i januar måned. Det skyldes især de mange nødhjælpsfly til Haiti.

“Hurtig og effektiv håndtering af gods og fly og fritagelse for startafgifter for nødhjælpsfly har været og vil fortsat være Billund Lufthavns bidrag til at få mest mulig nødhjælp frem hurtigst muligt,“ siger lufthavnsdirektør Jørgen Krab Jørgensen.