(Foto: Kåre Thor Olsen)

Fynboer vil have Turkish Airlines til Odense

Turkish Airlines bør flyve til Odense i stedet for Billund. Det mener en række fynboer med tyrkisk afstamning.

Turkish Airlines nye kombinationsrute mellem Istanbul og Billund/Aalborg har givet en række fynboer med tyrkisk afstamning blod på tanden. For fynboerne kunne også godt tænke sig en rute fra deres lokale lufthavn i Beldringe nord for Odense til Istanbul. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Derfor har de kontaktet en række tyrkiske og kurdiske klubber på Fyn for at mønstre opbakning inden de henvender sig til Turkish Airlines.

En af initiativtagerne, Tarik Kale, anslår, at der bor omkring 7.500 personer med tyrkisk eller kurdisk afstamning på Fyn.

Flere tyrkere i oplandet
Tidligere i år åbnede Turkish Airlines en rute, hvor selskabet tre gange om ugen flyver fra trafikknudepunktet Istanbul til Aalborg. Herfra går turen tilbage via Billund til Istanbul.

Tarik Kale peger på, at der bor langt flere tyrkere i Odense Lufthavns opland end der gør i oplandet til Billund Lufthavn. Initiativtagerne mener derfor, at Turkish Airlines bør flytte ruten fra Billund til Odense Lufthavn.

Desuden håber de på, at en rute til Istanbul kan være interessant for andre etniske grupper på Fyn, da Turkish Airlines fra Istanbul har fintmasket rutenet over hele Mellemøsten.

I Odense Lufthavn er lufthavnsdirektør Peter Høgsberg naturligvis begejstret for initiativet.

”Det er dejligt med lokal opbakning til lufthavnen,” siger Peter Høgsberg til Fyens Stiftstidende.

”Vi har alle faciliteterne og kan sagtens håndtere den type fly de bruger på den eksisterende rute, så de skal være meget velkommen,” siger lufthavnsdirektøren.