Gammel kending tilbage som North Flying-direktør

Efter Stefan Vilners fyring fra North Flying i juni er selskabets tidligere direktør nu tilbage i spidsen for selskabet.

Den 1. juli sidste år måtte Per Wistisen overlade direktørkontoret i det aalborgensiske taxaflyselskab North Flying til den tidligere Apollo-direktør og Sterling-mand, Stefan Vilner. Et kontor, som Wistisen ellers havde beboet i mere end 10 år. I stedet måtte Per Wistisen tage til takke med jobbet som finansdirektør i selskabet.

Men nu kan Per Wistisen rykke tilbage i direktørkontoret. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra elektronik-koncernen Dantax, der ejer 50 procent af North Flyings moderselskab, Nordic Air.

Stefan Vilner fik nemlig i juni silkesnoren efter kun godt 11 måneder i spidsen for selskabet. Et særdeles utilfredsstillende regnskabsresultat førte til at parterne skiltes. Dagen før fyringen havde Dantax måtte nedjustere forventningerne til resultatet af det regnskabsår, som sluttede 30. juni.

“Flyaktiviteten er fortsat påvirket af vanskelige markedsforhold. Resultatet i Nordic Air A/S er for perioden et underskud på 2,0 mio. kroner, mod et underskud på 0,1 mio. kroner sidste år,“ skrev Dantax i en fondsbørsmeddelelse.

Ministre og oliearbejdere
North Flying har hjemsted i Aalborg Lufthavn og er kendt som Skandinaviens største taxaflyselskab. North Flying flyver over hele verden med eksempelvis forretningsfolk, ministre, sportsudøvere og oliearbejdere fra Nordsøen. Hertil kommer ambulanceflyvninger med syge og tilskadekomne rejsende. Herudover flyver North Flying på vegne af Air Norway på indenrigsruterne mellem Oslo og Fagernes samt mellem Oslo og Ørland.

Dantax-koncernen beskæftiger sig med udvikling og markedsføring af TV-, video- og HIFI-udstyr, men har altså også et flyselskab i porteføljen.