Gang i svingdøren hos Kuoni Danmark

Indenfor blot en uge har Kuoni Danmark sagt farvel til administrerende direktør Stefan Vilner, marketingchef Dorthe Rømer Frost samt Søren Buchbjerg, der var leder af datterselskabet Falk Lauritsen. Uenighed om strategien er baggrunden for åreladningen i rejsearrangørens danske ledelse.

Fredag den 31. august tikkede en pressemeddelelse ind til redaktionen med overskriften “Glenn Bisgaard ny direktør for Falk Lauritsen.“ Heraf fremgik det, at Søren Buchbjerg, der havde været hidtidig leder af Kuoni-selskabet Falk Lauritsen var fratrådt med øjeblikkelig varsel.

Blot en uge senere, fredag den 7. septembervar turen så tilsyneladende kommet til administrerende direktør Stefan Vilner fra Kunoi Danmark, der består af Apollo Danmark, Falk Lauritsen og Krone Golf Tours. Stefan Vilner forlod i fredags Kuoni Danmark, mens Niels Grosen, der kommer fra en stilling i Europæiske Rejseforsikring er indsat som fungerende direktør i stedet.

Men her sluttede det ikke. Marketingchef i Kuoni Danmark, Dorthe Rømer Frost, måtte også sige øjeblikkeligt farvel til sin arbejdsgiver siden marts 2011 og afløses i stedet af Ulrik Nissen, der hidtil har været salgschef for sports- og familieresortet Playitas.

Udramatisk i Herning
I Herning er Søren Buchbjerg særdeles fåmælt omkring årsagen til sin fratræden fra chefstolen i Falk Lauritsen, hvor han har siddet i knapt tre år.

”Det er helt udramatisk. Vi var uenige om den overordnede strategi, og længere er den ikke,“ siger Søren Buchbjerg.

Da Søren Buchbjerg er blevet fritstillet af sin arbejdsgiver er han i øjeblikket på udkig efter fremtidige projekter eller jobmuligheder atkaste sig over.

“Jeg er i kontakt med forskellige personer i og uden for branchen, og hvad det såbringer, må tiden vise. Jeg har ingen veje, der er lukket på forhånd,” siger Søren Buchbjerg.

Uenighed om strategien
Stefan Vilners fratrædelse kom ganske pludseligt og blev ledsaget af en ultrakort pressemeddelelse. Stefan Vilner tiltrådte som øverste chef for Kuoni Danmark i august måned sidste år efter kort at have været inde over Cimber Sterling, som kommerciel direktør.

“Vi vil gerne takke Stefan for den indsats, han har gjort for Kuoni, Apollo Danmark og Falk Lauritisen. Stefen har været med til at videreudvikle den danske forretning i løbet af sin tid i virksomheden. Vi ønsker ham alt godt i det fremtidige virke udenfor Kuoni,“ siger Mats Dahlquist, der er COO i moderselskabet Kuoni Nordic.

Stefan Vilner er også relativt ordknap omkring sin fratræden, som han kalder rellativt simpel og ukontroversiel. Han fortæller dogtil CHECK-IN.dk, at det er uenighed om den strategiske kurs, der er årsagen bag hans afsked med Kuoni Danmark.

“Det er den langt mest ansvarlige løsning, at der er ‘kaptajnen’, derfratræder i en sådan situation,da det på sigt ikke er holdbart men en sådan uenighed. Når man så kan blive enige om at skilles i al mindelighed, så er det jo fint,“ siger Stefan Vilner.

Fra jobsøgende direkte til chefjob
Som ny fungerende chef for Kuoni Danmark har man ansat Niels Grosen, der kommer fra en stilling hos Europæiske Rejseforsikring. Niels Grosenfår i sin nye stilling også et par ord med på vejen fraMats Dahlquist: “Niels Grosen er en person med stor erfaring i salg og service. Det er derfor med glæde, at jeg ønsker ham velkommen som fungerende chef for Kuoni Danmark.

Niels Grosen arbejdede oprindeligt som rejseleder og destinationschef hos Tjæreborg Rejser tilbage i slutningen af 1980´erne. Herefter fulgte et par år i salgsafdelingen hos den danske charterarrangør, inden han i 16 måneder var chef for FolkeFeries charterdivision og sidenhen salgschef for Ving Rejser i lidt mere end 2 år.

I det seneste job hos Europæiske Rejseforsikring var Niels Grosen vicedirektør med ansvar for Leisure Sales og Operations. Europæiske Rejseforsikring forlod Niels Grosen ved udgangen af 2011 og har således været jobsøgende siden årsskiftet.

På trods af flere henvendelser har det ikke været muligt at træffe kommunikationschef Rikke Koks Andreassen fra Apollo Danmark for en kommentar til fratrædelserne.

Foto: Stefan Vilner forlader Kuoni Danmark