Airbus A319-100 fra Germania (Foto: Pedro Aragão | Creative Commons 3.0)

Germania skal flyve tidligere SAS-rute fra CPH

Germania skal på vegne af et virtuelt flyselskab overtage en europæisk flyrute fra Københavns Lufthavn, som SAS netop har opgivet.

SAS lukkede ved udgangen af sommertrafikprogrammet 2017 ruten mellem København og Pristina i Kosovo. Denne rute var en del af en halv snes sæsonruter, som SAS så sig nødsaget til at lukke.

Nu har et virtuelt flyselskab valgt at tage over. Det er Air Pristhina, der lørdag den 23. marts genåbner ruten med én ugentlig flyvning. Der flyves fra Pristina hver lørdag kl. 13.35 med ankomst i Københavns Lufthavn kl. 16.30. Herefter vendes flyet og returnerer kl. 17.15 og med ankomst i Pristina kl. 20.10.

Ruten vil teknisk blive opereret af det tyske flyselskab Germania, der vil anvende et fly af typen Airbus A319-100, der har plads til 144 passagerer.

Star Alliance-selskabet Adria Airways har også tidligere betjent ruten mellem København og Pristina.

Hovedkontor i Schweiz
Air Pristhina er et såkaldt virtuelt flyselskab, der ikke har egen driftstilladelse, hvorfor det er nødvendigt at lade Germania gennemføre flyvningerne.

Selskabet har hovedkontor i Schweiz, hvorfra det siden 2005 har drevet rejsebureau specialiseret i pakkerejser og flybilletter til Kosovo og Makedonien.

Flyselskabet betjener samlet 15 destinationer, hvor Prisitina og Skopje er de vigtigste. Der flyves til Basel, Geneve og Zürich i Schweiz, Düsseldorf, Hamborg, Hannover, München og Stutgart i Tyskland, Milano og Verona i Italien samt Paris og nu også København.

 

Relaterede artikler:

SAS lukker 10 ruter

SAS får konkurrence til Pristina