Germanwings og Lufthansa udvider samarbejdet

Det tyske lavprisflyselskab Germanwings fortsætter nu sit samarbejde med moderselskabet Lufthansa gennem en ny aftale, hvor passagererne kan kombinere billetter fra både Germanwings og Lufthansa. Idéen er bl.a. at give passagererne et større udvalg af flyforbindelser.

I september 2010 indgik det mellemstore, tyske lavprisflyselskab Germanwings et samarbejde med Lufthansa omkring bonuspoint. Nu, få måneder efter, udvider de to selskaber samarbejdet gennem en såkaldt interlining-aftale, der betyder, at Germanwings’ og Lufthansas passagerer får mulighed for at bestille flybilletter på tværs af selskabernes bookingsystemer.

Konkret betyder det, at passagerer med Germanwings og Lufthansa kan booke en kombineret rejse, hvor det for eksempel vil være muligt at flyve med Germanwings på udrejsen og med Lufthansa på hjemrejsen. På denne vis får passagererne dels mulighed for en mere fleksibel rejse med et større udvalg af flyforbindelser, dels mulighed for mere attraktive priser, eftersom Germanwings’ prisniveau på billetter med udgangspunkt er lavere end Lufthansas. Og det større udvalg af flyforbindelser giver ekstra fordele for passagerer, der rejser med Germanwings, eftersom disse rejsende nu kan benytte Lufthansas rutenet med interkontinentale ruter til eksempelvis Asien og Nordamerika. Især Germanwings forventer derfor at øge salget af billetter på interkontinentale ruter.

”Vi forventer naturligvis at udvide den solgte kapacitet med dette nye samarbejde, eftersom vi udvider vores netværk med mange flere kombinationer og dermed flere potentielle passagerer i alle lande, hvor Germanwings opererer,” siger Angelika Schwaff, pressechef for Germanwings, over for CHECK-IN.dk

Det nye tætte samarbejde kommer som nævnt på baggrund af en aftale, der blev indgået i september 2010, hvor det for rejsende passagerer med Germanwings blev muligt at optjene bonuspoint via Lufthansas populære Miles & More-program, der gør det muligt at optjene 1.000 miles på en tysk indenrigsflyvning og 1.250 miles til en af Germanwings’ europæiske destinationer. Derudover har selskabet sit eget bonusprogram, Boomerang Club.

Germanwings, der startede en rute op fra Köln til København i marts 2010, er et af Europas mellemstore lavprisflyselskaber med flyrejser til ca. 70 destinationer i Europa. Selskabet holder til i Tyskland med seks baser i Köln, Stuttgart, Berlin-Schönefeld, Hamburg, Hannover og Dortmund. Blandt konkurrenterne i markedet finder man Ryanair, easyJet og Air Berlin.

Foto: Germanwings udvider samarbejdet med Lufthansa genne en interlining-aftale.