Gigantsæder hos lavprisflyselskab

Det amerikanske lavprisflyselskab Allegiant Air har installeret ‘gigantsæder’ i selskabets seks Boeing 757-fly.

Det amerikanske lavprisflyselskab Allegiant Air flyver rundt med et halvt hundrede MD80-fly, der tidligere har tilhørt SAS. Men selskabet har i flåden også seks Boeing 757-200 fly, der nu er blevet opgraderet med såkaldte gigantsæder. (på amerikansk ´Giant Seats’ fra navnet Allegiant, red.)

Gigantsæderne vil i første omgang blive tilbudt på selskabets flyvninger mellem større amerikanske byer og Hawaii samt på udvalgte afgange til og fra selskabets hub i Las Vegas.

Indtil videre er der blot seks gigantsæder til salg på hver flyvning. De er placeret på flyets forreste række samt på rækken ved den forreste nødudgang i midten af kabinen. Allegiant Air har valgt at kalde sit produkt for “Legroom+“.

Årsagen til installation af de nye gigantsæder skyldes et krav fra de amerikanske myndigheder om adgang til særligt komfortable sæder til ekstra crew ombord på lange flyvninger. Her var der krav om at sikre adgang til to sæder af denne type, men Allegiant Air valgte at indsætte otte sæder i alt, således at de resterende sæder kunne sælges som en tillægsydelse.

Færre sæder i flyene
Selvom Allegiant Air kalder de særlige sæder for gigantsæder, er der blot tale om lidt bredere og mere komfortable sæder med nakkestøtte og mere benplads. Passagererne i Legroom+ har fået hele seks tommer, eller godt 15 centimeter, ekstra plads til benene.

Det har dog haft den konsekvens, at det amerikanske flyselskab har måttet ændre sædekonfigurationen fra 3+3 til 2+2 på de pågældende to sæderækker, hvilket har reduceret den samlet kapacitet på flyene fra 223 til 215 sæder.

“Ved at installere disse nye gigantsæder vil det være muligt for Allegiant-passagerer at nyde følelsen og komforten ved et premium-sæde, mens de kan flyve til deres destination for en overkommelig pris. Vi tror, at gigantsæderne vil blive en attraktiv valgmulighed for rejsende, specielt på vores ruter til Hawaii,“ udtaler planlægningsdirektør Jude Bricker i en pressemeddelelse.

Allegiant Air har baser i 11 amerikanske lufthavne og selskabets to hubs findes i McCarran International Airport i Las Vegas samt i Mesa Gateway Airport i Phoenix. Flyselskabet er en del af det børsnoterede Allegiant Travel Company med hovedsæde i Enterprise i Nevada.