Grækenland har overtaget fra Egypten

For 12 måneder siden kunne charterarrangørerne rapportere om Spanien, Tyrkiet og Egypten som mest populære ferielande. Men det arabiske forår har ændret dette billede. I sommeren 2012 er Grækenland det mest efterspurgte rejseland efter Spanien og Tyrkiet.

Indtil jasminrevolution og det arabiske forår satte en stopper for præsident Hosni Mubaraks regime, var Egypten et rejseland, som nød en stigende popularitet hos danskerne.

Således var Egypten det tredje mest populære rejseland blandt danskerne, da charterarrangørerne ved årsskiftet 2010/11 igangsatte salget af sommerrejserne. Kun Spanien og Tyrkiet var mere populært end det nordafrikanske land.

Men gadedemonstrationerne, der begyndte den 25. januar i år og blev afsluttet ved Hosni Mubaraks tilbagetræden den 11. februar, har midlertidigt skræmt turisterne væk. Egypten nyder ikke samme popularitet som tidligere.

“I øjeblikket er ikke uventet Mallorca og Kreta øverst på salgshitlisten sammen med Tyrkiet,“ bekræfter informationschef Bent Bernardi Sørensen fra Bravo Tours.

Præcis samme melding kommer fra Spies, hvor Mallorca, Kreta og Tyrkiet ifølge produktchef Carlos Cebriantopper den øjeblikkelige hitliste for sommerens rejser.

Også populært i billige non-euro lande

Hos Star Tour fortæller salgsdirektør Stig Elling, at Mallorca og Tyrkiet også sælger bedst i øjeblikket efterfulgt af billige non-euro lande som Tunesien, Bulgarien, mens også Egypten.

Kun hos Apollo er der afvigelser i den tendens, der opleves hos de andre rejsearrangører. Her er Tyrkiet nemlig ikke blandt de mest efterspurgte rejsemål.

“Der er stor efterspørgsel på Grækenland og Spanien. Vi ser også et godt salg på Bulgarien, der er billigt og familievenligt,“ fortæller administrerende direktør Stefan Vilner fra Apollo.

Charterarrangørerne forventer i 2012 at sælge mellem 1.250.000 og 1.300.000rejser til Spanien, Tyrkiet,Grækenland og de mange andre popuære rejselande.