Gratis bredbånd hos Lufthansa

Frem til udgangen af januar måned 2011 er det uden omkostninger for passagererne at benytte sig af Lufthansas nye bredbånd-service FlyNet. I løbet af 12 måneder vil bredbånd være tilgængelig på næsten hele Lufthansas interkontinentale rutenet.

Lufthansa var et af de første selskaber, der udstyrede selskabets fly med bredbånd helt tilbage i 2003. Teknologien var leveret af Connexion by Boeing, der sidenhen måtte indstille aktiviteterne.

Men nu har Lufthansas mangeårige partner Panasonic Avionics Corporation og Deutshce Telekom installeret FlyNet løsningen ombord i en række fly fra Lufthansa. Dermed bliver Lufthansa det første luftfartsselskab, der kan tilbyde bredbånd internet-adgang på interkontinentale ruter.

Behovet for internet-adgang ombord på flyene har været stigende igennem de senere år med udviklingen af nye og avancerede smartphonessamt andre trådløse enheder som eksempelvis iPad.

Alle passagerer, der har aktivieret WLAN-funktionen på laptop eller smartphone vil have ubegrænset online-adgang ombord på Lufthansa-flyene. I foråret 2011 vil datakommunikation via GSM og GPRS også blive muligt, hvorefter der vil kunne sendes og modtages SMS-beskeder samt overføres data med smartphones.

“FlyNet fuldender den kommunikationsservice som tilbydes Lufthansa-kunder på alle punkter af rejsen. Det giver kunderne helt nye og unikke muligheder for at udnytte tiden ombord eller mens man venter på forbindelsesfly,“ siger Thierry Antinori, der erChief Marketing Officerhos Lufthansa.

Adgangen til internettet sker via FlyNet portalen, der drives i samarbejde med Deutsche Telekom. Prisen for en times online-adgang er 10,95 Euro – ellerlidt mere end80 danske kroner. Vælger man at købe en 24-timers adgang er prisen 19,95 Euro eller ca. 150 danske kroner.

Det vil også være muligt at betale internet-adgang med award miles fra Miles & More bonus- og loyalitetsprogrammet.

Lufthansa har dog valgt at tilbyde gratis internet-adgang frem til og med 31. januar 2011 på alle FlyNet-udstyrede fly.

Foto: Lufthansa tilbyder som det første luftfartsselskab bredbånd internet-adgang på alle interkontinentale ruter.