Gratis United-billetter

En menneskelig fejl betød, at kunder torsdag kunne reservere United-billetter til mellem 0 og 10 dollars. Kunderne får lov at beholde reservationerne.

Man skal passe på hvilke knapper man får trykket på i et luftfartsselskab. Ikke kun i cockpittet, men også i selskabernes reservationssystemer. Ingen personer kom til skade, men United Airlines mistede sandsynligvis en del omsætning, da kunder torsdag eftermiddag kunne reservere billetter på selskabets hjemmeside til mellem 0 og 10 dollars.

En menneskelig fejl betød, at det var muligt at reservere billetter på kryds og tværs mellem en lang række amerikanske destinationer til meget billige penge. I flere tilfælde var selve billetten gratis og kunderne blev kun opkrævet penge for afgifterne.

Nyheden om de billige billetter spredte sig som en steppebrand på flere internetfora, blandt andet sitet flyertalk.com. Det er et site for ”frequent flyers” og bounspoint-samlere.

Da det gik op for United at der var noget galt, blev hele united.com-siden lukket ned.

Holde fast
United har ikke selv ville fortælle hvor mange kunder, der nåede at reservere billige billetter. Men ifølge flere medier var der tale om cirka 7.000 kunder.

Flyselskabet har besluttet ikke at annullere reservationerne. Da United lavede en lignende fejl sidste år, kom det amerikanske transportministerium da også efter selskabet, og forlangte, at man holdt fast i at kunderne havde reserveret billetterne til den pris, som der nu en gang havde fremgået af hjemmesiden på reservationstidspunktet.