Greenland Express skifter flytype

Luftfartsprojektet Greenland Express har igennem et halvt år haft planer om at flyve med Airbus A319-fly mellem Danmark og Grønland. Men nu har man tilsyneladende valgt en helt anden flytype.

Det kniber tydeligvis med kommunikationsindsatsen hos det nye luftfartsprojekt Greenland Express. Der ligger muligvis gode intentioner bag projektet fra den udenlandske ejerkreds, men misledende informationer fra den danske initiativtager kan være med til at skabe mistillid til iværksætterprojektet, før det overhovedet har set dagens lys.

Seneste eksempel herpå er kommunikationen omkring valg af flytype. Greenland Express har flere gange opdateret fotos på Facebook-siden af selskabets nye Airbus A319-fly. Der har gennem medierne været kommunikeret, at det er hollandske Denim Air, der skal operere flyet på vegne af Greenland Express.

Toppen af Facebook-siden har da også et stort foto af et Airbus A319-fly uden at det dog er muligt at identificere flyets bemaling. Men Greenland Express har flere gange haft gang i photoshop-programmet for at illustrere, hvordan flyet kan se ud i den bemaling, som man ønsker sig.

Fra Airbus til Embraer
Men nu er det tilsyneladende ikke længere et Airbus-fly, der skal flyve for Greenland Express. I en Facebook-opdatering fra den 13. august skriver administrerende direktør Gert Brask, at man nu er ankommet til Frankrig og skal til møde med flyfabrikken.

Tre dage senere – den 16. august – er der et foto fra cockpittet i et fly, som Gert Brask har uploaded fra sin mobiltelefon. Her står der “…looking forward to the first aircraft.“ Det er bare ikke et Airbus-cockpit, men i stedet cockpittet fra et Embraer E190-fly.

Hverken administrerende direktør Gert Brask fra Greenland Express eller Neil Nagarkar fra Silver Tiger Aviation Ltd, der står økonomisk bag projektet, har ønsket at kommentere, hvorfor Greenland Express viser et billede fra et Embraer-fly, når selskabet hidtil har hævdet, at man havde indgået kontrakt om at leje et Airbus A319-fly.

Men det giver umiddelbart god mening, da Denim Air netop har anskaffet sig tre Embraer E190-fly med plads til 100 passagerer. To af disse fly er udlejet til Royal Air Maroc, mens det tredje fly lige nu er ledigt til en ACMI-kontrakt.

Snart klar
I mere end et halvt år har Greenland Express skrevet til sine potentielle kunder, at man snart er klar med at kunne offentliggøre mere om projektet.

Skal man tro Facebook-siden, der hídtil har været selskabets vigtigste kommunikationskanal, ligger opstarten lige om hjørnet.

Den 12. august skriver “Team Greenland Express“ således i en opdatering på Facebook, at startdato, flytider og priser vil blive offenliggjort indenfor to uger. Såfremt dette løfte holdes, vil kunderne senest på mandag den 26. august kunne erfare mere om de konkrete planer for Greenland Express.