Grønlandske hoteller får premiere hos Amadeus

Fremover vil mere end 480.000 globale brugere af Amadeus-systemet få adgang til at reservere hoteller i Grønland. De første to hoteller har skrevet kontrakt med det globale distributionssystem, og flere er på vej. Det er bl.a. det populære Hotel Arctic i Ilulissat, der viser vejen.

Grønlands hotelflagskib, Hotel Arctic i Ilulissat, samt Hotel Hvide Falk i samme turisme-metropol, har tegnet kontrakt med Amadeus om at være tilgængelig på Amadeus LinkHotel, hvorefter Amadeus-brugere over hele verden har direkte adgang til de to hotellers booking-systemer. Endnu et grønlandsk hotel opgives også at være på vej ind i Amadeus. Det skriver nyhedsbrevet travelpeople.dk.

Det er første gang nogensinde, at grønlandske hoteller vises iet af de globale GDS’ere. For Amadeus’ del giver det 480.000 brugere på global basis adgang til alle informationer om de to grønlandske hoteller foruden booking-mulighederne.

Den grønlandske interesse for at være synlig i Amadeus er affødt af et indlæg af Vejle Rejser-chefen Ole Svendsen på Grønlands Turist- og Erhvervsråd’s årsmøde i maj i fjor, hvor han påpegede det risikable for grønlandske hoteller i at låse sig fast på en eller et par touroperatører alternativt en enkel salgsperson.

Ole Svendsendokumenterede, at 20 til 25 pct. af hotelindustrien i Grønland drev sine virksomheder på grundlag af sådanne snævre salgskanaler:
’I det øjeblik, en rejsearrangør går neden om og hjem eller vælger et andet hotel som samarbejdspartner, opstår problemet for det eller de hoteller, der ikke har et bredt distributionssystem,’ udtalte han.

Vejle Rejser har solgt rejser i Grønland i mere end 25 år og har drevet eget rejsebureau i Nuuk siden 1994, så Ole Svendsen var i besiddelse af et solidt kendskab til både rejse- og hotelbranchen i Grønland, da han udtalte sig.

Foto: Hotel Artic i Ilulissat bliver et af de første grønlandske hoteller, der tilslutter sig det internationale distributionssystem Amadeus.