Gule Ryanair-kabiner på vej ud

Ryanair overvejer at droppe sine gule kabiner til fordel for mere sofistikerede farver i et forsøg på at forbedre selskabets image.

Ryanairs farverige topchef Michael O’Leary har i mange år været med til at give det irske lavprisselskab et mindre flatterende ry, ved på adskillige pressemøder at chokere og provokere den fremmødte presse. Den seneste tid har den 53-årige irer dog valgt at holde sig selv i baggrunden, for at lade selskabets nye og mere kundevenlige stil komme til udtryk.

En af de ting der står for skud i Ryanairs strategiændring, er de skrigende gule kabiner, som Michael O’Leary for ti år siden introducerede i det irske selskabs fly.

”De gule farver var valgt for at gøre det hele meget lyst. Hvis vi skal fokusere mere på kundernes rejseoplevelse, er det måske bedre med mindre stærke farver i hovedet på kunderne, og i stedet fokusere på mere sofistikerede farver,” udtalte Michael O’Leary på en pressekonference i sidste uge.

Det var første gang i lang tid, at Michael O’Leary optrådte offentligt i Ryanair-regi, og det lange fravær kommer i erkendelse af, at selskabet ifølge O’Leary er nødt til at få et mere kedeligt, men seriøst ry, hvis det skal fastholde sin position som Europas største lavprisselskab. Ryanair overvejer derfor i øjeblikket flere forskellige opsætninger af selskabets kabineinteriør.

”Vi kigger på noget lidt mere livligt, end bare den gule baggrund med det blå Ryanair-logo. Vi ser på forskellige alternativer, såsom fotos af glade og smilende mennesker, samt billeder af nogle af vores destinationer. Det må gerne være lidt mere visuelt interessant end blot det gamle traditionelle logo.”

Ingen ændringer før 2019
Man skal dog ikke forvente, at Ryanairs gule kabiner er fortid lige med det samme. Det er således sket før, at Michael O’Leary har luftet nye idéer i pressen, uden at selskabet har fulgt op på disse.

Ifølge Telegraph Travel vil der under alle omstændigheder ikke blive ændret på kabinerne før i 2019, hvor Ryanairs første nye Boeing 737 MAX-200 vil ankomme. Det er en talsmand fra Ryanair, der har fortalt den engelske avis, at eventuelle ændringer i flyenes interiør i øjeblikket kun er på et planlægnings- og designstadie, og at der derfor ikke vil blive præsenteret nogle ændringer i den nærmeste fremtid.

Ryanair har i forbindelse med deres nye strategi allerede annonceret en række nye tiltag, heriblandt en ny mobil-app og hjemmeside, samt nedskæringer på flere af selskabets udgifter.