Gulf Air tættere på Oneworld-alliancen

Med en markant udvidelse af den eksisterende codeshare-aftale med American Airlines er det i stigende grad sandsynligt, at Bahrain-baserede Gulf Air inden længe søger optagelse i Oneworld-alliancen.

Båndene mellem American Airlines og Bahrain-baserede Gulf Air synes at blive stadig tættere.

Derfor anses det som sandsynligt, at Gulf Air inden længe formelt ansøger om optagelse i Oneworld-alliancen. Det arabiske luftfartsselskab er nemlig på udkig efter en alliancepartner, hvilket selskabets Chief Commercial Officer, Karim Makhlouf bekræftede overfor CHECK-IN.dk under et besøg i Danmark i begyndelsen af juli måned.

“I løbet af de kommende 12 – 24 måneder vil Gulf Air blive en del af en luftfartsalliance,“ sagde Karim Makhlouf.

Udvidelse til 62 amerikanske byer

Gulf Air har længe haft en code-share aftale med Oneworld-selskabet American Airlines. Aftalen har omfattet 40 destinationer i det amerikanske selskabs netværk, men parterne har netop besluttet at udvide med yderligere 22 destinationer, således at 500 daglige flyafgange til 62 amerikanske byer vil indgå i samarbejdet.

“Denne udvidelse er en vigtig milepæl i vort voksende samarbejde med Amerian Airlines, med hvilket selskab vi har haft langvarige partner-relationer,“ siger Karim Makhlouf i en pressemeddelelse.

Det er således en ægte “win-win“ situation for de to selskaber. Gulf Air får adgang til et omfattende rutenetværk i USA, men American Airlines får adgang til det største rutenetværk i Mellemøsten med 670 flyafgange om ugen.

Det tætte samarbejde er yderligere understreget af det faktum, at Gulf Air Frequent Flyers kan optjene og anvende ‘miles’ hos American Airlines. En aftale der i øvrigt også er i stand med Cathay Pacific, der er et andet Oneworld-selskab.

De 22 nye destinationer omfattet af code-share aftalen er: Birmingham, Huntsville, Pascagoula, Montgomery, Colorado Springs, Little Rock, Baton Rouge, Lafayette, Shreveport, Jackson, Biloxi, Oklahoma City, Waco, Amarillo, Brownsville, Corpus Christi, Killeen, Laredo, Lubbock, McAllen, Midlandog Norfolk.

Gulf Air har siden den 1. juli fløjet fire gange ugentligt mellem København og Bahrain med et fly af typen Boeing 737-700 opereret af PrivatAir på vegne af det arabiske selskab.