Hård medfart til soldater-selskab

Small Planet Airlines, der sandsynligvis snart skal flyve med danske soldater, får hårde ord med på vejen fra tidligere passagerer. Det værste selskab vi har fløjet med nogensinde, skriver flere.

Fra 1. april skal danske soldater med stor sandsynlighed transporteres til og fra Afghanistan med det litauiske luftfartsselskab Small Planet Airlines. Og det er ikke et selskab, som alle tidligere passagerer er lige tilfredse med. En del kalder selskabet for det værste de nogensinde har fløjet med, og advarer alle om nogensinde at flyve med det.

På hjemmesiden Airlines Inform kan man således læse mere end 50 vurderinger fra passagerer, som har fløjet med selskabet i perioden fra juni sidste år til nu. Vurderingerne kommer primært fra engelske chartergæster, som har fløjet med Small Planet Airlines fra London Gatwick, Manchester og lignende til blandt andet Grækenland og Spanien.

Aldrig været så bange
Antallet af positive og negative vurderinger af selskabet er omtrent lige stort. Men de negative vurderinger er til gengæld meget negative, ofte med klare udmeldinger om, at man aldrig ville finde på at flyve med selskabet en anden gang.

Det seneste indlæg er ikke mere end to dage gammelt. Her skriver en passager:

”Flyet var gammelt og ildelugtende. Vi havde et ødelagt sæde og striben med lys i gulvet sad løst.”

En passager er meget klar i mælet.

”Har aldrig været så bange i mit liv” og ”Gør alt for at undgå” skriver den tidligere Small Planet-passager.

Og adskillige passagerer fortsætter i samme tangent:

”Vil aldrig flyve med dem igen”, ”Absolut et forfærdeligt luftfartsselskab”, ”Dette er det værste luftfartsselskab, som jeg nogensinde har fløjet med. Bør undgås for enhver pris”, ”Efter 40 års flyvning over hele verden er disse fly fra Small Planet Airlines de værste jeg nogensinde har fløjet med. Sæderne var i dårlig stand, et var gået i stykker og ubrugeligt og toiletterne var ganske enkelt forfærdelige”, ”At flyve med Small Planet Airlines er første gang nogensinde jeg har været bekymret for at gå om bord på et fly”, ”Den værste oplevelse gennem 40 år i luften”, ”Forfærdeligt selskab. Billigt og beskidt. Aldrig mere”.

Ulækre toiletter
Et gennemgående tema i mange af de negative anmeldelser er ødelagte sæder, ulækre toiletter og kabinepersonale med meget dårlige engelskkundskaber.

Enkelte passagerer har dog også skrevet positive vurderinger af selskabet med ros til Small Planet Airlines’ kabinepersonale.

I foråret 2011 fløj Small Planet 6-8 gange med danske chartergæster for Tyrkiet-Eksperten. Det skyldtes, at Tyrkiet-Eksperten på grund af den folkelige opstand i Egypten skulle have sendt gæster til Egypten til Marokko i stedet. Bortset fra et enkelt fly, der blev seks timer forsinket, erindrer salgsdirektør Deniz Jensen fra Tyrkiet-Eksperten ikke, at man modtog kundeklager.

Fra 1. april overtager transportselskabet DSV opgaven med at arrangere flytransport af passagerer til og fra Afghanistan for forsvaret fra den australske flybroker Adagold. Og ifølge CHECK-IN.dk’s oplysninger fra flere af hinanden uafhængige kilder, så agter DSV at chartre Small Planet Airlines til at udføre opgaven.

Det har mandag ikke været muligt for CHECK-IN.dk at få en kommentar fra Small Planet Airlines.

Læs også:

Egen auditering af soldater-flyvninger kan være svært

Soldater-flyvninger lander hos forsvarsministeren

3F går til Christiansborg med soldater-flyvninger

Soldater muligvismed selskab uden sikkerheds-certifikat

Piloter flyver for 11 kroner i timen