Hamborg Lufthavn har introduceret mulighed for reservation af tid i sikkerhedskontrollen. Foto: Oliver Sorg/Hamborg Lufthavn

Hamborg Lufthavn gør det muligt at undgå ventetid i køer

Passagerer i Hamborg Lufthavn har fremover mulighed for at bestille tid i sikkerhedskontrollen, så de undgår lange køer. Servicen er gratis og tilbydes alle typer rejsende.

Berlin Brandenburg Airport meldte sig på banen i august sidste år, og et par måneder senere fulgte München Lufthavn efter.

De to tyske lufthavne forsøgte sig hver med en ny service, hvor passagererne kunne reservere tid i sikkerhedskontrollen for at undgå at stå i lange køer for at komme igennem. Og nu følger Hamborg Lufthavn trop med en lignende service, der skal nedbringe ventetiderne i sikkerhedskontrollen.

Servicen i Hamborg Lufthavn bliver kaldt Slot & Fly, og passagererne kan fra 72 timer før afgang reservere et tidsrum på 15 minutter frem til en time før afgang. Alle rejsende kan benytte muligheden uafhængigt af flyselskab og bookingklasse. Servicen er gratis, og der kan reserveres tid på lufthavnens hjemmeside.

Mere pålideligt ophold i lufthavn
Den nye service med bestilling af tid i sikkerhedskontrollen blev introduceret i Hamborg Lufthavn lige før påskeferien.

”Hvis man checker ind online, afleverer sine kufferter ved selvbetjeningen og nu booker en tid i sikkerhedskontrollen, kan man komme hurtigere til gaten – selv i feriesæsonen. Slot & Fly er en vigtig del af vores omfattende katalog over tiltag for at give passagererne en god start på deres ferie,” siger Michael Eggenschwiler, administrerende direktør i Hamborg Lufthavn.

Foran sikkerhedskontrollen i lufthavnens Terminal 1 er opsat en speciel adgang til Slot & Fly, hvor passagerer kun kan passere i det bookede 15-minutters tidsinterval. Dermed kan de rejsende bedre planlægge tiden op til afrejse.

”Passagerer kan nu planlægge varigheden af ​​deres ophold i Hamborg Lufthavn mere pålideligt og dermed gøre deres rejse mindre stressende. Derudover gør Slot & Fly det nemmere for os at vagtplanlægge ​​personale i sikkerhedskontrollen mere effektivt og at reducere ventetider generelt,” siger Michael Schuol, formand for det føderale politihovedkvarter i Hannover.

Dansk selskab har hjulpet i Berlin og München
Hamborg Lufthavn, der benyttes af mange danskere, følger dermed trop af Berlin Brandenburg Airport og München Lufthavn, der altså henholdsvis introducerede den nye service med reservation i sikkerhedskontrollen i august og oktober sidste år.

I Berlin har systemet navnet BER Runway, og i München har servicen fået navnet Express Queue. Fælles for lufthavnene er, at de har ønsket at øge effektiviteten ved at opnå en bedre styring af passagertilstrømningen ved sikkerhedskontrollerne, så de rejsende undgår lang ventetid.

Det er den danske virksomhed Copenhagen Optimization, der står bag BER Runway- og Express Queue-systemerne sammen med det amerikanske selskab CLEAR.

 

Relaterede artikler:

München kopierer Berlin-initiativ

CPH: Ingen planer om booking til sikkerhedskontrol

50.000 har booket tid i sikkerhedskontrollen