Hamburg Airport bevarer 5. pladsen i Tyskland

Med en vækst i 2008 på 0,5 % bevarer den nordtyske lufthavn 5. pladsen i Tyskland. Satser i større omfang på det syddanske marked.

Hamburg Airport har på bare 15 år fordoblet sit passsagertal fra 6,5 mio. til knapt 13 mio. passagerer i 2008. Det viser en analyse foretaget af anna.aero. Det betyder samtidig, at Hamburg Airport i dag er Tysklands femtestørste lufthavn kun overgået af Frankfurt, München, Düsseldorf og Berlin.

Lufthansa sidder på 37 % af trafikken fra Hamburg, men Air Berlin har en andel på 23 %. Tilsammen repræsenterer de to tyske selskaber således 60 % af passagertrafikken fra lufthavnen, som dog ikke er et egentligt knudepunkt for de to selskaber.

Hamburg Airport er dog i større omfang en indenrigslufthavn end en egentlig udenrigslufthavn. Omkring 40 % af trafikken er tysk indenrigs, hvor hovedruterne til Frankfurt og München fylder det meste. De vigtigste udenrigsruter er Palma de Mallorca, Zürich, Köln/Bonn, Düsseldorf, Wien, London, Paris, Antalya og Amsterdam.

Hamburg Airport

Hamburg Airport – 5. størst i Tyskland

Ifølge Jyllands-Posten rejste ca. 90.000 danskere i 2008 fra Hamburg Airport, mens lufthavnen forventer ca. 150.000 passager årligt vil krydse grænsen de kommende år for at starte rejsen i den nordtyske lufthavn.

Billund Lufthavn tilbyder ruter til de samme hoveddestinationer som Hamburg Airport med undtagelse af Köln/Bonn og Zürich. Herudover har Hamburg Airport et par attraktive interkontinentale ruter, bl.a. Emirates til Dubai og AirTransat til Toronto.