Hemmeligt flyselskab bestiller fire nye Q400NG-fly

Et unavngivet europæisk flyselskab har i sidste uge afgivet en bestilling på fire nye Bombardier Q400NG fly til en værdi af $ 126 millioner eller ca. 650 millioner danske kroner.

Normalt har luftfartsselskaberne ikke noget imod at få den fornødne presseopmærksomhed, når der afgives ordrer på nye fly.

Det er lidt anderledes med et uidentificeret europæisk luftfartsselskab, der isidste uge har afgivet en fast ordre på fire fabriksnye Bombardier Q400NG fly samtenkøbsoption på yderligere fire eksemplarer af samme type.

Baseret på de aktuelle prislister fra flyproducenten Bombardier Aerospace har ordren en værdi af $ 126 millioner, eller hvad der svarer til 650 millioner danske kroner.

“Det teknologisk avancerede Q400 NextGen fly er et stort, hurtigt, støjsvagt og brændstoføkonomisk regionalt turbopropfly.Luftfartssselskaber over hele verden nyder i dag godt af det fulde potentiale af de avancerede funktioner i dette alternativ til en jet i 70-80 sæders segmentet,“ udtaleradministrerende direktørGary R. Scott fra Bombardier Commercial Aircraft.

Transaktionen med det unavngivne europæiske luftfartsselskab øger den samlede levering til 412 fly af typen Q400/Q400NG, hvoraf alene 357 af disse var leveret per 30. april 2011.

Den største Q400NG operatør i Skandinavien er norske Widerøe, mens Flybe er den største europæiske operatør. Netop Flybe er sammen med Finnair i færd med at skabe et regionalt nordisk flyselskab kaldet Flybe Nordic.