Her er de første ruter til Berlin-Brandenburg (BER)

Søndag den 3. juni 2012 åbner den nye Berlin Brandenburg Airport Willy Brandt under stor opmærksomhed. Det er et kæmpemæssigt puslespil, at flytte eksisterende ruter med start- og landingstilladelser fra Tegel-lufhavnen over til den nye lufthavn. Men nu er de første ruter blevet opdateret i reservationssystemerne med den nye lufthavnskode ‘BER’.

Det er ventet med spænding, hvordan det nye rutenetværk til og fra BerlinBrandenburg Airport Willy Brandt bliver sammensat.

Den nye lufthavn opføres på en del af den eksisterende infrastruktur i Schönefeld Airport, men trafikken fraTegel-lufthavnen skal flyttes til den nye storlufthavn samtidig med åbningen den 3. juni.

De første ruter er netop blevet opdateret i systemerne. Udover Lufthansa er det kun Spanair, airBaltic, SWISS og Austrian, der i første omgang har fået flyttet ruter over med startdato den 3. juni.

Der er således tale om følgende ruter, der er overflyttet fra Berlin-Tegel:

Berlin – Barcelona (Spanair)
Berlin – Düsseldorf (Lufthansa)
Berlin – Frankfurt (Lufthansa)
Berlin –Moskva-Domodedovo (Lufthansa)
Berlin – Nürnberg (Lufthansa)
Berlin – Paris CDG (Lufthansa)
Berlin – Riga (airBaltic)
Berlin – Stuttgart (Lufthansa)
Berlin –Wien (Austrian)
Berlin – Zürich (SWISS)

Hvad der naturligvis er mest spænding omkring. er hvilke nye ruter, der er på vej samt hvilke selskaber, der fremover til benytte den nye tyske storlufthavn, der har fået koden BER.

Samtidig med åbningen af lufthavnen indtræder den største operatørAir Berlini Oneworld-samarbejdet, hvilket givetvis vil åbne op for nye interessante rutemuligheder.

Derfor vil flyentusiaster og andre interesserede fagfolk i de kommende måneder holde et vågent øje med, hvilke selskaber og ruter, der bliver opdateret i reservationssystemerne.