Her er fremtidens rejsetyper

Et lille kig ind i fremtiden. Det tilbyder Amadeus og Future Foundations, når de åbner op for nye rejsetyper. Fokus er på sociale medier, etik og enkle rejser uden for mange praktiske beslutninger, når vi rejser i 2030.

Planlagte rejser gennem sociale medier, fordybelse i andre kulturer, overvejelser om grøn transport, enkle pakketilbud, et klart mål med rejsen eller en tur med nydelse og luksus. Seks formål med at rejse og seks forskellige rejsetyper.

Sådan ser det ud i rapporten ”Future Traveller Tribes 2030: understanding tomorrow’s traveller” fra Future Foundations og i samarbejde med Amadeus, som leverer tekniske løsninger til rejsebranchen. I rapporten tilbyder de et smugkig ind i fremtiden med en beskrivelse af de seks overordnede typer af passagerer, der vil være at finde i de næste 15 år frem til år 2030.

De seks typer beskriver de rejsendes personligheder og formål med at sætte sig ind i fly og tage på en tur ud i verden. Typerne er: “sociale kapitalister“, “kulturelle purister“, “etiske rejsende“, “enkelhedsstræberne“, “møderejsende“ samt “belønningsjægerne“. Disse rejsende har vidt forskellige ønsker til og formål med at rejse, og det skal rejsebranchen være klar til at imødekomme.

”Det er vigtigt at forstå de nye grupper af rejsende, der nu opstår, og som vil få afgørende betydning for alle leverandører samt købere og sælgere af rejser de nærmeste år. Dette er nødvendigt for at kunne træffe den rigtige investeringsbeslutning i dag samt gøre tingene nemmere og tage hensyn til den stærke tendens og efterspørgsel efter skræddersyede produkter i rejsebranchen,” siger Julia Sattel, Senior Vice President Airline IT hos Amadeus.

Etik, enkelthed eller luksus
De seks rejsetyper er skabt af Future Foundations sammen med fremtidsforskere, rejseeksperter og rejsende fra hele verden, og beskriver de personlighedstyper, som kommer til at være at finde 15 år frem i tiden. Med rejsetyperne bliver det tydeligt, at rejsebranchen skal være klar på meget forskellige ønsker for rejser i fremtiden.

”Vores forskning viser, at det ikke blot er oplevelserne, som de rejsende efterspørger i 2030, der vil adskille sig fra oplevelserne i dag, men også måden de køber rejser og interagerer med branchen på, vil forandres. I takt med at forbrugere på udviklede markeder nærmer sig en post-materiel æra, ser vi et stigende fokus på selve oplevelsen, men også på etiske spørgsmål – både miljømæssige og sociale – hvilket vil påvirke vores valg og adfærd i forbindelse med vores rejser,” siger Nick Chiarelli, Director, Future Foundation.

Ifølge ham kommer det til at få stor betydning, at rejsende deler alt med omverdenen, og alle de delte oplevelser kan påvirke den inspiration og de trends andre rejsende kigger efter.

Rejsetyperne
De nye rejsetyper, man kan forvente at støde på i 2030, er:

Hos de såkaldte sociale kapitalister vil det vigtigste være deres adgang til at se anmeldelser og planlægge deres rejser på de sociale medier og nettet generelt. Det er også her, de ønsker at have kontakt med deres flyselskaber og rejseselskaber.

De etiske rejsende er i stedet fokuserede på moralske ønsker forderes rejser. For dem handler det om at overveje en mere grøn måde at rejse på, eller deres formål med at rejse er at udføre frivilligt arbejde.

De kulturelle purister går ind for fordybelse på deres ture rundt omkring i verden. De vil gerne opleve og dykke ned iandre kulturer og går ikke op i komfort eller luksus. Det ervigtigst med en autentisk ferie.

Enkelhedsstræberne er dem, der vil satser på pakketilbud, hvor de undgår selv at skulle være inde over alle de praktiske detaljer i planlægningen af en rejse. De ønsker bare at nydeferien og slappe af.

Møderejsende har et klart mål med rejsen. Det kan være en forretningsrejse eller privatrejse med et bestemt formål. For disse personer er det vigtigt med en nem rejse uden problemer, og de benytter gerne tekniske løsninger.

Til slut er der belønningsjægerne, som har nydelse som formålet med deres ture. De søger og ønsker oplevelser og luksus, som et pusterum fra et stresset arbejdsliv. Det er en type rejsende med midler til gode vilkår og fokus på sundhed.