Siden 1998 har Hertz tilbudt delebils-konceptet i de større danske byer. Igennem det seneste års tid er rejseaktive virksomheder blevet tilbudt at have deres egen delebil stationeret på virksomheden, i lufthavnen eller på en jernbanestation.
Det vakte meget opmærksomhed, da Hertz introducerede delebilskonceptet for snart 15 år siden. I dag holder der 107 Hertz-delebiler på 52 steder i de større danske byer samt ved indenrigsterminalen i Københavns Lufthavn.
Delebilskonceptet har både været anvendt af erhvervslivet samt private kunder. Men et helt ny koncept har igennem det seneste års tid været afprøvet hos Hertz Biludlejning. Der er tale om ‘Hertz ErhvervsDelebilen’, hvor virksomheden får stationeret en delebil på virksomhedens adresse.
Fordelen er, at virksomheden slipper for udgifter og besvær med den adminstration, der typisk følger af at have de såkaldte puljebiler i virksomheden. Administrationen heraf omfatter nemlig håndtering af forsikring, service, rengøring og meget andet. En opgave, der typisk varetages af receptionen i de større virksomheder, der også ofte har ansvaret for nøgleskabet til puljebilerne.
Plastickort giver adgang
Med en ErhvervsDelebil fra Hertzkan man fåen bil stationeret i virksomheden, som udvalgte medarbejdere kan benytte ved hjælp af et udleveret plastickort. Bilen åbnes ved at lægge kortet i forruden, der gennem en tidslås giver adgang til handskerummet, hvor der er nøgler til kørtetøjet samt benzinkort.
Der betales en månedlig pris på 7.800 kroner for en ErhvervsDelebil, og denne pris er inklusive forsikring, brændstof, vinterdæk samt rengøring og klargøring minimum hver tredje uge. Hver bruger af bilen skal betale 99 kroner for et medlemskort, mens der skal afregnes 1,50 inklusive moms per kørt kilometer.
Delebils-konceptet omfatter normalt biler af modellerne Ford Fiesta, Ford Focus Stationcar og Ford Transit varevogne. Disse biler har fået installeret et telekort, som sender et signal til en server hos Hertz, hvor man kan aflæse tids- og kilometerforbrug for køretøjet.
“Vi holder det primært indenfor det traditionelle koncept, men er der specielle ønsker, kan vi også sætte udstyret i andre biler,“ fortæller Account Manager, Brian Eg fra Hertz.
I lufthavne og på jernbanestationer
I øjeblikket har mellem 10 og 20 større virksomheder taget konceptet til sig, men Hertz har store forventninger til produktet i fremtiden.
“Det er først nu, at vi markedsfører det, men det har været i gang i et års tid. Vi ville være sikker på, at der ingen komplikationer var forbundet med at tilbyde produktet i denne form til erhvervslivet,“ forklarer Brian Eg om årsagen til, at Hertz ikke i højere grad har gjort opmærsom på produktet.
Han fortæller også, at flere virksomheder har valgt at have en ErhversDelebil stående i de jyske lufthavne, hvor medarbejderne ofte rejser til fra hovedkontoret i København. Således kan medarbejderne gå direkte ud i virksomhedens ‘egen’ bil, der afhentes i og tilbageleveres til parkeringsområdet i lufthavnen. Der findes også eksempler på, at virksomhederhar ErhvervsDelebiler på jernbanestationen i Høje Taastrup til brug for rejsende fra Jylland.
Når man tegner en aftale om Hertz ErhvervsDelebilfår man også adgang til gratis parkering i Københavns og Frederiksberg Kommune samt på offentlige veje i Odense. Herudover får de ansatte uden beregning et såkaldt A-abonnement, der giver adgang til privat at benytte sig af den traditionelle delebilsordning.