American Airlines Boeing 777-300ER (Foto: AA)

Højeste indtjening siden 1928

American Airlines Group har i tredje kvartal af 2015 haft det bedste resultat i selskabets 87-årige historie. Næsten 12,9 mia. kroner tjente luftfartskoncernen hjem godt hjulpet af lavere brændstofpriser.

Krisen er forbi i amerikansk luftfart. I hvert fald hos American Airlines Group, der netop har præsenteret det bedste kvartalsregnskab i selskabets historie, hvis man går helt tilbage til 1928, hvor American Airlines blev grundlagt.

Resultatet af anstrengelserne i årets tredje kvartal blev et overskud på 1,9 mia. dollars, hvilket svarer til godt 12,9 mia. danske kroner. Det er en fremgang på hele 54 procent i forhold til samme periode året før.

Samtidig med præsentationen af rekordresultatet kunne American Airlines Group, der er verdens største luftfartskoncern, glæde sig over, at integrationen af reservationssystemerne hos American Airlines og US Airways netop er gennemført uden konsekvenser for driften.

“Vi er særdeles tilfredse med at kunne fremlægge endnu et kvartal med rekordhøj indtjening takket være det fremragende arbejde, som vores medarbejdere udfører. Vi er særligt stolte over den særlige opgave, som medarbejderne lykkedes med i denne uge ved at flytte American over på ét reservationssystem uden at det medførte driftsforstyrrelser,“ siger selskabets koncernchef Doug Parker i en pressemeddelelse.

Rekordresultat fra lavere brændstofpriser
Det flotte resultat i tredje kvartal er ikke skabt gennem vækst i omsætningen. Rent faktisk faldt omsætningen med 3,9 procent fra 11,1 mia. til 10,7 mia. dollars.

Til gengæld er det lykkedes American Airlines Group at reducere omkostningerne med næsten 12 procent. I tredje kvartal af 2014 var driftsomkostningerne på næsten 9,9 mia. dollars, mens de i dette års tredje kvartal er faldet til 8,7 mia. dollars.

Det er især brændstofregningen, der er lavere end på samme tidspunkt sidste år. Der er brugt 1,9 mia. dollars til brændstof og lufthavnsafgifter i tredje kvartal i år, mens man sidste år brugte næsten 3,4 mia. dollars i samme kvartal.

American Airlines Group udbyder som verdens største luftfartskoncern 6.700 daglige flyvninger til 340 destinationer i flere end 55 lande over hele verden. Koncernen beskæftiger over 100.000 ansatte.

I koncernen indgår American Airlines, Envoy Air, Piedmont Airlines, PSA Airlines samt American Airlines Shuttle og American Eagle.