Højtlønnede mænd flyver mest

Mænd med lange uddannelser og store lønchecks dominerer skaren af danske forretningsrejsende

Der er langt mellem de kortuddannede kvinder med en lav husstandsindtægt blandt de danske forretningsrejsende. En broget forsamling, der dog domineres af højtuddannede mænd med en høj husstandsindkomst. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har udført for easyJet.

Blandt de danske mænd har seks procent fløjet fem gange eller mere med arbejdet i det seneste år, hvor det tilsvarende kun gælder to procent af kvinderne.

Ligeledes har ni procent af danskerne med en lang uddannelse rejst med fly fem gange eller mere i det seneste år, mens kun tre procent med en kort eller mellemlang uddannelse har gjort det samme.

Indkomst er dog af den største betydning. 11 procent af de danske husstande med en høj indkomst på 700.000 kr. eller derover flyver i arbejdsmæssig sammenhæng fem gange eller mere på et år. Blandt husstande med en indkomst på under 700.000 kr. er det kun en procent, som står på flyet fem gange eller hyppigere om året.

Salget vokser stærkt
Undersøgelsen viser desuden, at afstanden ikke er en uoverkommelig barriere, når danskerne skal løse arbejdsopgaver i andre lande. Således svarer 16 procent, at de har rejst med fly mindst en gang i løbet af det seneste år i forbindelse med arbejdet.

“I løbet af easyJets 20 årige historie har vi set, at det er blevet mere normalt at flyve i forbindelse med arbejde. Mere end 20 procent af vores sæder fyldes i dag af forretningsrejsende, og salget vokser stærkt,” siger William Vet, kommerciel chef hos easyJet med ansvar for blandt andet Danmark, Holland, Belgien og Luxembourg.

 

 

Relaterede artikler:

Seks er det magiske tal

Forretningskunder i sigtekornet hos easyJet