Hong Kong Airlines lukker eneste europæiske rute

I slutningen af oktober indstiller Hong Kong Airlines sine rute til Moskva, der er flyselskabets eneste forbindelse til det europæiske kontinent.

Passagerer, der ønsker at rejse mellem Hong Kong og Moskva, får snart et noget mindre udvalg af rejsetidspunkter.

Hong Kong Airlines har nemlig valgt at lukke sin rute fra Hong Kong International Airport til Moskva Vnukovo. Ruten åbnede den 18. maj i år, og sidste flyvning bliver den 24. oktober – altså om en lille måned. Det skriver ch-aviation.

Ruten nåede derfor kun at få cirka fem måneder, før passagererne må se sig om efter andre muligheder. Siden åbningen har der været fløjet med en Airbus A330-300 med tre ugentlige afgange.

Hong Kong Airlines har angiveligt ikke givet nogen forklaring på, hvorfor ruten bliver droppet.

Flyselskabets datterselskab Hong Kong Air Cargo opererer også kun til én enkelt europæisk destination. På ruten til Istanbul Atatürk flyver selskabet med en Airbus A330-200, og på vejen gøres der holdt i Almaty i Kasakhstan.

Aeroflot flyver til Hong Kong
I perioden fra 2010 til 2012 fløj Hong Kong Airlines fra Hong Kong til Moskva Sheremetyevo, og flyselskabet vælger således igen at se bort fra en rute til Ruslands hovedstad.

Når Hong Kong Airlines lukker ruten i slutningen af oktober, bliver det eneste selskab, der flyver fra Hong Kong til Moskva (Sheremetyevo, red.), det russiske nationale flyselskab, Aeroflot. Dette selskab har syv ugentlige afgange mellem de to byer. Ruten betjenes med en Boeing 777-300ER. Herudover opererer en del fragtfly mellem de to byer.

Hong Kong Airlines har direkte langdistanceruter til destinationer i Australien, New Zealand, Canada og USA. Flyselskabet har siden 2017 overvejet – ifølge ch-aviation – at påbegynde helårlige ruter til de europæiske byer Milano, Paris og London.

Flyselskabets historie begyndte med stiftelsen i 2006, og i dag opereres der med passagerer til i alt 38 destinationer. Hong Kong Airlines har i øjeblikket en flåde bestående af 37 fly (eksklusiv fem fragtfly). Tidligere opererede selskabet med Boeing- og Bombardier-fly, men flåden består i dag kun af Airbus-fly – herunder modellerne A320-200, A330-200, A330-300 samt A350-900.

 

Relaterede artikler:

SAS i samarbejde med Hong Kong Airlines

Sætter Hong Kong-rute på pause

Russisk aftale på plads for Hong Kong-rute

Hong Kong-flyvninger fra lavprislufthavn

Officielt: Sichuan Airlines åbner CPH-rute