Air Belgium Airbus A340-300. (Foto: Air Belgium)

Hong Kong-flyvninger fra lavprislufthavn

Air Belgium har valgt Charleroi-lufthavnen syd for Bruxelles til den første langdistancerute til Hong Kong fra slutningen af marts måned.

Siden august 2016 har en gruppe erfarne belgiske luftfartsfolk med hjælp fra kinesiske investorer forsøgt at få et nyt flyselskab stablet på benene. Der er tale om Air Belgium, der har udråbt sig selv som et lavprisflyselskab med ambitioner om at etablere en række langdistanceruter til Asien.

Gennem det seneste år har selskabet søgt piloter og kabinepersonale, men endnu er ingen fly gået på vingerne, da Air Belgium ikke har modtaget sin driftslicens.

Derimod har der længe været spænding om, hvorvidt selskabet ville vælge Bruxelles-Zaventem lufthavnen som base, eller om der i stedet skulle benyttes Charleroi-lufthavnen, der ligger omkring 70 kilometer syd for den belgiske hovedstad.

Men nu er valget taget, og Brussels South Charleroi Airport er blevet valgt som base.

“Brussels South overbeviste os på grund af lufthavnens meget succesfulde udvikling og engagement i større investeringer og forbedringer af infrastrukturen. Lufthavnen er veletableret og tiltrækker millioner af rejsende, hvoraf 60 procent er internationale passagerer og 31 procent er forretningsrejsende. Vi er overbeviste om, at vores passagerer vil drage fordel af en god service, især fordi Brussels South er begyndt at tilpasse sin nuværende infrastruktur,” siger Niky Terzakis, der er administrerende direktør for Air Belgium.

Vil opgradere lufthavnsfaciliteter
Air Belgiums valg af den belgiske lavprislufthavn sker blandt andet på baggrund af løfter om opgradering af terminalfaciliteterne, således at det vil være muligt at tage imod Air Belgiums flåde af fire Airbus A340-300, der vil blive leveret fra midten af februar og fremad.

Lufthavn vil ifølge Air Belgium være et godt alternativ til den travle Zaventem-lufthavn i Bruxelles, der også er hårdt ramt af trafikale udfordringer. Derfor håber selskabet ikke alene, at der kommer passagerer fra det belgiske hovedstadsområde, men også fra byer som Gent, Brugge og Genk samt Maastricht i Holland og Lille i Frankrig.

“Det glæder os, at Air Belgium har valgt vores lufthavn. At vi er i stand til at byde et selskab som Air Belgium velkommen på vores platform, giver os mulighed for at skifte til en ny strategi og dermed styrke vores internationale position. Med det første direkte langdistancefly til Asien, har Det Fjerne Østen aldrig været tættere på. Vi ser frem til at byde de fremtidige passagerer velkommen og imødekomme deres behov,” siger Jean-Jacques Cloquet, der er administerende direktør for Brussels South Charleroi Airport.

Billetsalg ikke åbnet
Nu mangler Air Belgium blot at få driftstilladelsen på plads og få leveret det første fly. Selskabet forventer stadig at gå i luften i slutningen af marts 2018, men endnu er der ikke sat billetter til salg, hvorfor det kan være tvivlsomt, om den frist kan overholdes.

I midten af februar leveres det første af fire Airbus A340-300, der tidligere har været beskæftiget hos Finnair.

Air Belgium understreger, at selvom man allerede har fået ansat piloter og kabinepersonale, så er man på udkig efter flere, ligesom man også leder efter medarbejdere til specialopgaver på landjorden.

 

Relaterede artikler:

Hong Kong er første destination for Air Belgium

Finnair-fly til nyt belgisk flyselskab

Nyt belgisk flyselskab vil flyve til Asien