Hotelekspert vildleder om hotelpriser

Hotelbookingsitet Hotels.com kunne i går udsende en pressemeddelelse, hvori man hævdede, at Billund er Danmarks dyreste hotelby. Statistikken fra Hotels.com viser sig at være stærkt vildledende.

‘Billund er Danmarks dyreste hotelby’ var overskriften på en pressemeddelelse, som hotelekspertenHotels.com i går udsendte på det danske marked. En overskrift, som tidligere år har været reserveret til byen Silkeborg, men som Billund tilsyneladende har fået den tvivlsomme ære at overtage.

Ifølge Hotels.com er gennemsnitsprisen på hotelovernatninger i Billund i første halvår af 2012 på 930 kroner, hvilket er højere end både Aarhus, Horsens og København. Samtidig viser det en stigning på ni procent i forhold til samme periode året før, hvor prisen var på 851 kroner.

Men går man bag om tallene, viser det sig, at statistikken er stærkt vildledende. Hos Hotels.com indgår der blot fem hoteller i Billund i statistikken, henholdsvis Hotel Legoland, Hotel Svanen, Hotel Propellen, Zleep Hotel samt Lalandia Resort Billund. De tre førstnævnte hoteller er firestjernede, hvorfor byen er stærkt overrepræsenteret i denne kategori i sammenligning med andre byer.

Feriehuse indgår i statistikken
Herudover burde Lalandia Resort Billund slet ikke indgå i statistikken, da der udelukkende tilbydes feriehuse til udlejning. Der er tale om 4, 6 eller 8 personers feriehuse, som relativt let kan trække statistikken i opadgående retning, når der er tale om en gennemsnitspris “per værelse“, som det danske pressekontor hos Kompas Kommunikation bekræfter er sammenligningsenheden. Lalandia Resort Billund har nemlig ikke færre end828 feriehuse til udlejning, mens de fire hoteller i prissammenligningen samlet har 498 værelser.

I slutningen af oktober måned ligger overnatningsprisen på mellem 2.145 kroner og 2.430 kroner per nat i et 8-personers hus. Dermed bidrager et massivt antal feriehuse i Billund angiveligt til fejlagtigt at udråbe Billund til Danmarks dyreste hotelby.

Hos Kompas Kommunikation, der er pressekontor for Hotels.com, er man ikke i stand til at tilvejebringe informationer om, hvor stor en andel feriehusene repræsenterer i prissammenligningen. Kommunikationsrådgiver Conni LagergreenSchmidt bekræfter dog, at Lalandia Resort Billund indgår sammen med fire hotelleri datagrundlaget.

Kan ikke genkende priser
Hos lufthavnshotellet Zleep Hotel i Billund kan man da hellerikke genkende gennemsnitsprisen på 930 kroner. Hotellet har 103 værelser og er et såkaldt budgethotel, der har fokus på billige overnatninger.

“Vi er ikke i stjernekategori, men havde vivalgt det, ville vi have to stjerner. Vi har ikke en fastpris-strategi, da vi prissætter ligesom hos flyselskaberne. Tidlig bestilling betyder en lavere pris,“ forklarer hotelchef Trine Møller Larsen. Hun oplyser, atovernatningsprisen hos Zleep Hotel er mellem 199 kroner og 1.099 kroner.

Trine Møller Larsen forklarer endvidere, at det er velkendt, at Legoland i sommersæsonen tiltrækker et meget stort antal overnattende gæster til hele regionen.

“Specielt i højsæsonen mangler der hotelkapacitet,“ bekræfter hun.