Hotelophold i Europa er blevet billigere

I 2010 faldt hotelpriserne i Europa markant, viser nye tal. Det største prisfald er sket i Athen, Bruxelles og Kiev med fald på mellem 12 og 24 procent. Udviklingen skyldes umiddelbart den økonomiske krise.

Hvisman overvejer en tur til en af Europas mange storbyer, kan der være penge at spare på en hotelreservation og dermed flere penge til shopping og kulturelle oplevelser. Tendensen gennem 2010 har været, at hotelpriserne i Europa er faldet kraftigt i forhold til 2009, og derfor kan man som turist eller forretningsmandgøre en god forretning, når overnatningen skal bestilles.

Det er Hotels.com, som har foretaget undersøgelsen, der er baseret på reservationer på Hotels.com og de priser, som kunderne på sitet har betalt for deres hotelreservation.

De største prisfald har fundet sted i Kiev, Athen og Bruxelles med henholdsvis 24, 18 og 12 procent. Endvidere faldt hotelpriserne i Reykjavik med ni procent samt 11 procent i Dublin. De billigere priser begrunder Hotels.com med den økonomiske krise, der har presset hotellernes priser ned i takt med en faldende efterspørgsel.

I København dykkede priserne med 11 procent i 2010, og i hovedstaden har der de senere år været en kamp om kunderne. Antallet af overnatninger er voksende, men omsætningen følger ikke med. Der skal simpelthen tjenes flere penge pr. overnattende gæst.

Den økonomiske vækst fortsatte heller ikke i Dubai, der i 2010 havde et prisfald på hotelreservationer på otte procent. Længere øst på i Asien faldt overnatningspriserne iBangkok med 11 procent angiveligt som følge af urolighederne i den thailandske hovedstad sidste forår.

Den største stigning fandt sted uden for Europa, hvor priserne på hotellerne i Sydney steg med 27 procent, viser tallene fra Hotels.com.