Hvad skal flybilletten koste?

Den historiske udvikling på flybilletpriser til de mest populære europæiske og interkontinentale destinationer er nu tilgængelige hos rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk. Det bliver derfor lettere at finde ud, hvornår man kan gøre et godt køb.

Priserne på flybilletter varierer efter sæson, selskab, afrejselufthavne og ikke mindst efterspørgslen i markedet. Det kan være svært for mange at overskue luftfartsselskabernes prisjungle med flybilletpriser, der er markedsført ud fra forskellige principper.

Nogle selskaber oplyser enkeltbilletpriser, mens andre oplyser den mere ærlige returpris. Andre selskaber har skjulte overraskelser så som bagage- og ekspeditionstillæg, mens andre opererer med totalpriser.

Rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk udgiver hver 4. uge et flyprisindex i Danmark, Norge og Sverige, der viser udviklingen af flybilletpriserne på de mest efterspurgte europæiske og interkontinentale destinationer. I indexet finder man 10 europæiske storbyer samt 10 interkontinentale storbyer.

På den populære søgemaskine er de historiske billetoplysninger nu tilgængelige gennem et interaktivt diagram, hvor forbrugerne selv kan vælge afrejselufthavn, destination og periode til brug for en sammenligning.

Oversigten giver også et godt overblik over de forskellige sæsonmæssige variationer, således at man eventuelt kan planlægge sig udenom de allerdyreste perioder.

”Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på vort Flyprisindex. Det er et nyttigt værktøj for forbrugerne, men vi har også oplevet, at flyselskaberne og rejsebureauerne anvender værktøjet til at følge med i konkurrenternes prisudvikling,” forklarer administrerende direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk, der udgiver Dansk Flyprisindex.

Dansk Flyprisindex blev udgivet første gang billetpriser for afrejse i uge 32 i 2009, der danner grundlag for index 100.

Link: Dansk Flyprisindex – interaktiv version