Iceland Express vender tilbage til USA

Økonomiske problemer fik sidste år Iceland Express til at gennemføre en kontroversiel lukning af sine USA-ruter. Nu er islændingene klar til at indtage USA igen fra sommeren 2013.

Det islandske lavprisselskab Iceland Express agter fra sommeren 2013 igen at tilbyde flyvninger fra Europa til USA med mellemlanding på Island. I første omgang har Iceland Express sat Boston Logan lufthavnen på rutemenuen.

Iceland Express fløj indtil januar i år til en række destinationer i USA. Men en konkurs hos britiske Astraeus, der opererede flyene for Iceland Express, og egne økonomiske problemer tvang Iceland Express til at opgive de amerikanske operationer.

Til sidst havde Iceland Express kun New York tilbage i ruteprogrammet. Da selskabet i november 2011 pludselig annullerede alle bookninger på ruten Keflavik – New York fra 9. januar 2012 og frem til vinterfartplanens ophør i slutningen af marts, udløste det massiv kritik fra rejsebureauerne.

Tilbyde ombookning
Iceland Express refunderede de købte billetter. Men det var ikke nok for Lars Thykier, direktør for Danmarks Rejsebureau Forening (DRF).

“Iceland Express kan ikke nøjes med at tilbyde refundering. Selskabet er også forpligtet til at tilbyde kunderne ombookning til et andet selskab på samme datoer som de oprindelige bookinger,“ sagde Lars Thykier i november sidste år til CHECK-IN.dk.

Iceland Express opererer fortsat ikke selv fly, men wet-leaser Airbus A320-200 fly fra tjekkiske Holidays Czech Airlines til brug på ruter fra Island til destinationer i Europa, her i blandt København. Iceland Express konkurrerer på Europa-trafikken ikke bare med europæiske selskaber, men også med de to lokale rivaler Icelandair og WOW air.