Indenrigsflyselskab må lukke

Kassen er tom, hvorfor det bornholmske flyselskab Wings of Bornholm ophører alle aktiviteter pr. 30. april 2010. Selskabet nåede at være på vingerne i otte måneder inden det blev offer for den hårde konkurrence på indenrigsflyvningen.

Det lokale bornholmske flyselskab Wings of Bornholm lukker pr. 30. april 2010. Selskabet opererede indenrigsruten mellem Bornholm og København i tæt konkurrence med Cimber Sterling.

Første flyvning blev foretaget den 23. august 2009, men nu blot otte måneder senere må selskabet opgive at fortsætte driften. Bag selskabet står ni lokale delejere samt svenske Wings of Europe AB. De lokale delejere er: Bornholmstrafikken, Bornholms Brandforsikring, Bornholms Tidende, Espersen, Ocean Prawn, Thor Gunnar Kofoed, Bech-Hansen & Studsgaard, Ole Holm Transport og Baltic Air Service.

Wings of Bornholm overraskede i går med at opsige en næsten nyindgået samarbejdsaftale med lavprisflyselskabet Norwegian.

“Wings of Bornholm har i dag besluttet at nedlægge virksomheden per 30/4. Det kraftige overudbud af flysæder har presset priserne på urimelige niveauer som ikke er holdbare for nogen af aktørerne på markedet. Derfor har kapitalen i virksomheden nået et meget lavt niveau, og det har ikke været muligt at fremskaffe nødvendigt kapital for fortsat drift af virksomheden,“ hedder det i en pressemeddelse, der blev udsendt tidligt mandag aften.

Wings of Bornholm understreger, at selskabet ikke ønsker at havne i insolvens, hvorfor man har besluttet at foretage en ordnet afvikling med ophør aftrafikken pr. 30. april 2010.

Der er ingen tvivl om, at den ændrede konkurrencesituation på indenrigsflyvningen til Bornholm bliver positivt modtaget hos Cimber Sterling. Det er nu lykkedes at eliminere en lokal konkurrent samtidig med, at Norwegian ikke har umiddelbar flykapacitet til at foretage et modtræk. Det sikrer, at Cimber Sterling sommeren over får lov til at operere næsten alene på ruten, idet Norwegian kun vil være i stand til at udbyde fire ugentlige afgange med start fra 2. maj.