Indenrigsflyvningen kan sætte rekord i år

Vækstraterne på de danske indenrigsflyruter er intet mindre end imponerende. Også i februar var der stor fremgang. Passagertallet på indenrigsruterne voksede med 48 % i Billund Lufthavn.

(OPDATERET)

I januar måned voksede indenrigsflytrafikken i Danmark med 22 %. Årsagerne var lavere priser som følge af konkurrencesituationen samt det hårde vintervejr, hvilket har lokket flere ombord i indenrigsflyene.

Denne trend slår også igennem i februar måned, hvor de første trafiktal er blevet tilgængelige fra lufthavnene i Billund, Aalborg og Århus.

I Billund Lufthavn rejste flere end 12.000 passagerer på lufthavnens indenrigsrute til København i februar måned. Det er godt 4.000 flere end samme måned året før og repræsenterer en vækst på ikke mindre end 48,4 %. “Norwegian landede første gang i Billund medio februar. Denne kendsgerning kombineret med betydelig fremgang i passagertallet for Cimber Sterling er de væsentligste forklaringer på væksten,“ hedder det i en pressemeddelelse fra lufthavnen.

Knapt så stor var fremgangen i Aalborg Lufthavn. Her rejste næsten 79.000 på Danmarks største indenrigsrute til København, hvilket var en stigning på 28,6 % i forhold til året før. Lave priser og hård konkurrence med op til 22 daglige afgange fra Cimber Sterling, Norwegian og SAS anfører den nordjyske lufthavn som årsag til den markante passagervækst.

Aarhus Lufthavn i Tirstrup, der betjener landets næststørste by, havde i februar en fremgang på 15,7 % svarende til ca. 3.000 passagerer. På indenrigsruten fraAarhus Lufthavn flyver stadig kun Cimber Sterling og SAS. Norwegian har dog bebudet, at Aarhus Lufthavn definitivt indgår i planerne for selskabets indenrigs-satsning i Danmark.

Hvis den markante vækst fortsætter i samme takt vil dansk indenrigsflyvning slå alle rekorder i år. I givet fald vil passagertallet ende på omkring 2,4 mio., hvilket vil være det højeste siden etableringen af Storebæltsforbindelsen i 1998.