Italienske fagforeninger vil strejke mod Ryanair

Tre Italienske fagforeninger, der repræsenterer kabinepersonale, piloter og jordpersonale, har opfordret sine medlemmer til at strejke mod Ryanair den 10 februar.

Ryanair har ladet forstå, at man kun vil forhandle overenskomst med fagforeningen Anpac, som er den førende pilotsammenslutning i Italien.

Til gengæld vil man ikke have noget at gøre med de fagforeninger, som repræsenterer kabinepersonale, jordpersonale og piloter, som ikke er med i Anpac. Det har fået de øvrige fagforeninger til at varsle strejke den 10. februar.

“Der skal øjeblikkeligt optages forhandlinger omkring lønninger og arbejdsforhold for alle ansatte og ikke blot for en del af dem”, lyder det fra ’Filt Cgil’, ’Fit Cisl’ og ’Uiltrasporti’ fagforeningerne i en udtalelse, der er sendt pr. email.

Uacceptabelt
“Det er uacceptabelt, at flyselskabet vælger hvilke fagforeninger man vil tale med i total ligegyldighed med de mest elementære principper i vores retlige system, som klart fastslår, at personale frit kan vælge, hvem de ønsker skal repræsentere dem”, hedder det i udtalelsen.

Det irske lavprisselskab sagde i december, at man vil anerkende piloternes fagforeninger for første gang i selskabets 32-årige historie.

Ryanair flyver i vintertrafikprogrammet 2017/18 fra Københavns Lufthavn til de italienske lufthavne i Bologna, Milano-Bergamo samt Rom Ciampino.

 

Relaterede artikler:

Ryanair ansætter ekspertforhandlere

Ryanair-kovending skal trykprøves

Ryanair truer irske piloter