Japan rejser sig efter jordskælv

Efter den japanske jordskælvskatastrofe i foråret faldt antallet af rejsende markant på frygten for atomudslip. Nye tal viser dog, at nedturen slet ikke er så stor som ved tidligere katastrofer.

Kombinationen af et voldsomt jordskælv, en ødelæggende tsunami og frygten for radioaktivt udslip fra landets atomkraftværker fik i foråretde rejsende til at hodle sig langt væk fra Japan.

Samtidig var den japanske befolkning så mærket af jordskælvskatastrofen, at japanerne aflyste deres rejser til udlandet..

Det var svært at overskue fremtiden, men nu ser det ud til at de værste pessimister trods alt ikke får ret. På en netop afholdtkonference offentliggjorde Japan Travel Bureau Foundation tal, der viser, at det ikke kommer til at gå så galt som mange frygtede.

Faktisk forventes antallet af japanske rejser til udlandet blot at falde med 2,3 % i 2011. Det rapporterer TravelDailyNews.

På trods af de nærmest uoverskuelige hændelser ved jordskælvet den 11. marts og tsunamien, der forårsagede katastrofen ved Fukushima Daiichi atomkraftværket så erfaldet i rejser betydeligt under det man så ved andre kriser som terrorangrebet 11. september 2001, den frygtede lungesygdomSARS og senest svine-influenzaen.

Der er generelt flere tegn på, at markedet er ved at genrejse sig, og det er ikke mindst for erhvervsrejsende, at man ser en hurtigere genopretning end frygtet.

For hele 2011 ventes det nu at væksten blandt erhvervsrejsende næsten udligner den forsinkede genopretning blandt private rejsende og ferierejsende.

Den reducerede efterspørgsel på rejser til og fra Japan ramte blandt andet SAS og Finnair, men allerede i sidste måned meldte SAS om fornyet rejselyst efter jordskælvskatastrofen. Flypassagererne vendte i stigende grad tilbage på selskabets rute til Tokyo. Også her var det isærrejsende på Business Class, der trak væksten.