Jørgen Holme, administrerende direktør i Jettime. (Foto: Jettime)

Jettimes hushøvding fylder 60 år

Administrerende direktør Jørgen Holme fra Jettime fylder 60 år den 9. april. Med en utrættelig energi og bevæbnet med sin uundværlige sorte notesbog går han altid forrest i flyselskabet.

“Der er ikke meget – hvis der overhovedet er noget – som Jørgen ikke ved om luftfart.”

Sådan lyder det fra en af mange kilder i rejse- og luftfartsbranchen, hvis man skal bedømme fagligheden hos Jettimes administrerende direktør Jørgen Holme, der fredag den 9. april fylder 60 år.

Siden sin ansættelse som management trainee i SAS for mere end 30 år siden har flyselskaber i hele rigsfællesskabet nydt godt af færdighederne hos den afholdte direktør, der siden juni 2016 har stået i spidsen for Jettime (Jet Time, indtil juli 2020, red.) og kærligt omtales som hushøvdingen hos de Jettimere, der har deres faste gang på Amager Strandvej 390.

Flot karriere i luftfarten
Efter i 1989 at have fået sin kandidatgrad i økonomi – cand.oecon. – ved Aarhus Universitet, blev Jørgen Holme året efter ansat som management trainee i SAS, og her blev det til fem år med udfordringer i både Danmark, Sverige og Spanien, inden SEB Kort lokkede med en stilling som salg- og marketingchef.

Fra 1995 til 2000 var Jørgen Holme beskæftiget hos SEB, hvorefter han satte kursen nordover mod Grønland for at tiltræde en tilsvarende stilling hos Air Greenland. Det blev springbrættet til at komme tilbage til luftfarten, for i 2002 stod der pludselig SVP Network & Revenue Management på visitkortet fra SAS-datterselskabet Spanair.

Herefter fortsatte karrieren i SAS, hvor Jørgen Holme i 2005 fik ansvaret for det skandinaviske flyselskab marketingaktiviteter i USA med base i New York. Atter fem år senere gik turen hjemover til en stilling på hovedkontoret i Stockholm, hvor ansvaret for den internationale markedsføring blev lagt i hænderne på fødselaren.

Efter endnu en periode hos SEB Bank fra 2011 til 2013, var der nye udfordringer i Nordatlanten, der lokkede. Denne gang var det Færøerne og Atlantic Airways, der kaldte med en tidsbegrænset stilling som administrerende direktør, hvor den bundne opgave blev at formulere en ny strategi for selskabet. Jørgen Holme forlod Atlantic Airways i efteråret 2015 lidt mere end et halvt år før sin tiltrædelse i daværende Jet Time.

Rekruttering i flere forsøg
Med sig hjem fra Færøerne havde Jørgen Holme mange lovord og roser i bagagen. Bestyrelsesformanden i Atlantic Airways, Niels Mortensen, satte i færøsk presse prædikatet “mesterligt gjort” på det arbejde, der var blevet udført.

Det havde ikke forbigået opmærksomheden hos Lars Thuesen, der ledte efter en afløser for Klaus Ren til at gennemføre den nødvendige turnaround i Jet Time, og efter flere forsøg lykkedes det at få dagens fødselar om bord. Det har Lars Thuesen heller ikke fortrudt.

“Det tog sin tid at overbevise Jørgen om, at det var det, han skulle. Men jeg er glad for at det lykkedes, da der i hvert fald ikke havde været noget flyselskab uden,” siger Lars Thuesen.

Jettime er 100 procent ejet af Lars Thuesen, der værdsætter den stille, rolige og velovervejede facon som Jørgen Holme repræsenterer. Det noteres blandt andet, at fødselaren er en driftssikker herre, eller “a safe pair of hands”, som det hedder i London, hvor Jettime-ejeren i dag er bosiddende.

Et ordentligt menneske
Medarbejderne i Jettime er naturligvis bevidste om, at deres øverste chef har stået i spidsen for en succesfuld turnaround i det gamle Jet Time, og at Jørgen Holme som administrerende direktør har oplevet og overlevet en konkurs i juli sidste år, da Jet Time blev til Jettime. Dermed har der været både op- og nedture, og måske mest det sidste.

Men trods flere massive fyringsrunder nyder Jørgen Holme en ufattelig stor popularitet hos nuværende og tidligere ansatte. Jettime-direktøren er et sandt energibundt, der aldrig tager et nej for et nej og bliver ved med at sparke døre ind. Men samtidig er han meget sjældent sur, og der er altid et smil til overs – også i de pressede situationer, som der har været en del af gennem de seneste fem år.

Jørgen Holme er internt kendt for altid at gå forrest og altid bevæbnet med sin sorte notesbog, der bliver brugt flittigt under møderne. Medarbejderne ved også at de bliver nødt til at løbe stærkt, hvis de skal følge med i fødselarens tempo og udholdenhed, der ville gøre Duracell-kaniner misundelige.

Men vigtigst af alt, så er Jørgen Holme et åbent, ærligt og ordentligt menneske, og derfor nyheder han den enorme respekt, som han omtales med, hvad enten det er fra ejeren, kolleger, kunder og andre samarbejdspartnere.

Rejser i fritiden
Privat bor Jørgen Holme i Gentofte sammen med hustruen Mette, og sammen har parret to voksne børn.

Folk tæt på Jettime-direktøren hævder, at han er udstyret med ti tommelfingre, så praktisk arbejde – og især havearbejde – hører ikke til de foretrukne beskæftigelser.

Derimod rejser fødselaren gerne i fritiden, og det bliver jævnligt til genbesøg i Grønland og Færøerne.

Den runde dag fejres på kontoret på Amager Strandvej, hvor kollegerne på det faste fredagsmorgenmøde via Teams kan få lejlighed til at hylde fødselaren. Ifølge det oplyste er der ikke planlagt en firmareception.

 

Relaterede artikler:

Flyselskabsdirektør gav en hånd med i kabinen