Kan fortsætte som Wing Tours

Det var en klar kendelse, der blev afsagt ved fogedretten i Glostrup i går. Ving Tours må ikke bruge navnet Ving i markedsføringen, og alt materiale skal trækkes tilbage. Men aktiviteterne kan muligvis fortsætte som Wing Tours og Wing Rejser.

Detr var ikke mange, der havde spået Ving Tours de store muligheder for at gå sejrrigt ud af den forbudssag, som fogedretten i Glostrup i går afsagde kendelse i.

Kendelsen var da også klokkeklar. Ving Tours ApS (nu V.T. Holding ApS) må ikke benytte betegnelsen “VING“ i forbindelse med markedsføring, annoncering og salg af transport, ophold og rejser.

Heruodver blev dervia kendelsen nedlagt forbud mod brugen atVINGTOURS APS som binavn samt at anvende domænenavnet vingtours.dk. Derblev samtidig taget stilling til anvendelsen af sloganet “Smil, rejs og vær glad.“ Det kan den nyetablerede rejsearrangør heller ikkelovligt benytte.

Konsekvensen bliver, at Ving Tours ApS skal tilbagetage og annullerealle bestilte markedsføringskampagner indeholdende kendtegnene “VING“ samt “Smil, rejs og vær glad.“.

“Vi fik vores krav igennem på alle punkter. Fogedretten er kommet med en meget tydelig dom mod Ving Tours. Det er godt at konstatere, at retten var enig med os og meget tydeligt har vist, at der findes en grænse for, hvor langt man kan gå, når det gælder krænkelse og udnyttelse af andres ejendom,“sagde direktør Jan Vendelbo fra Spies umiddelbart efter, at kendelsen var afsagt.

Har registreret Wing Tours
Selvom Spies tilsyneladendeer blevet en klar vinder af første omgang, er der stadig muligheder for det detroniserede Ving Tours.

Da selskabet den 11. august sidste år registrerede domænenavnet vingtours.dk sikrede man sig samtidig retten til domænerne wingtours.dk og wingrejser.dk. Dermed er der rent faktisk en mulighed for, at folkene bag V.T. Holding kan ændre navnet til Wing Tours og dermed fortsætte under et navn, der mere eller mindre i danske folkemunde udtales på samme måde som Spies-koncernens beskyttede navn. Det er nemlig kun varemærket “VING“, som fogedretten i går tog stilling til.

Allerede nu peger domænerne wingtours.dk og wingrejser.dk mod den nu forbudte hjemmesideadresse vingtours.dk.

“Vi skal i løbet af fredag vurdere sagens udfald samt hvordan vi vil forholde os, hvis der dukker navnevarianter op,“ siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies til CHECK-IN.dk.

I søndags tilføjede V.T. Holding ifølge Erhvervsstyrelsens register yderligere navnet VINDTOURS ApS som nyt binavn.

Det har ikke været muligt at få kontakt med administrerende direktør Tom Hansen fra V.T. Holding for en kommentar til, hvorvidt selskabet ønsker at benytte sig af ankefristen på 14 dage samtom man fremover vil benytte et andet navn.

Læs også:

Skuespiller skal lokke kunder til mystisk rejsearrangør
Ving Tours: Vi har ikke kigget efter Spies
Ingen flyselskaber vil forbindes med Ving Tours
Ny rejsedirektør har konkurs bag sig
Rejsegarantifonden undersøger Ving Tours
Ving Tours har få venner
Spies begærer fogedforbud mod Ving Tours
Ving Tours skifter navn
Spies i retten mod usynlig modpart