Kapitalfond køber rejsebureau

Kapitalfonden Capidea har sammen med Kurt Kvorning købt Aclass A/S, der blandt andet driver specialrejsebureauet Afrika Safari. Blandt sælgerne er den tidligere konservative toppolitiker Jens Heimburger samt de oprindelige stiftere.

En af de nyere tids største succeshistorier i den danske rejsebranche er så ubetinget Aclass A/S, der blev etableret i 2005 af Henrik Fly Sevelsted og Paul Christen Bredahl som udløber af et fælles afgangsprojekt fra Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning.

Sidenhen er de to iværksættere blevet mangemillionærer på idéen om et rent netbaseret specialrejsebureau, der i første omgang havde fokus på Afrika og nu også Asien og Latinamerika.

Afrika Safari er navnet på den aktivitet, som de to stiftere slog igennem med, og i 2012 solgte de 70 procent af aktierne i Aclass A/S for en sum, der formentlig ligger i nærheden af 40 mio. kroner. Køberne var Dansk Generationsskifte A/S, der er ejet og ledet af den tidligere konservative toppolitiker Jens Heimburger samt Svendborg Importfirma A/S, som den fynske forretningsmand Mads Kjær fra Kjaer Group står bag.

I sidste uge er Aclass A/S blevet handlet igen. Det er den danske kapitalfond Capidea, der sammen med Kurt Kvorning har købt samtlige aktier i selskabet.

Kurt Kvorning er et velkendt navn i den danske rejsebranche, idet han tidligere har været ejer af Marco Polo og Hannibal Travel Group.

Capidea beskriver sig selv som en dansk kapitalfond, der foretager langsigtede investeringer i konkurrencedygtige mindre og mellemstore danske virksomheder med potentiale for vækst.

Solide resultater
Potentiale for vækst er der da også i Aclass A/S, der i dag driver tre brands under navnene Afrika Safari, Lama Tours og Asia Tours.

Igennem de seneste fem regnskabsår har Aclass A/S samlet leveret et nettoresultat på 21,7 mio. kroner og alene i regnskabsåret 2013 var bundlinjen på imponerende 7,5 mio. kroner ud af en samlet bruttofortjeneste på 17,3 mio. kroner.

Aktiviteterne på de tre skandinaviske markeder drives af 21 medarbejdere fra selskabets domicil på Hasselager Centervej i Aarhus-forstaden Viby. I 2013 etablerede Aclass A/S også et datterselskab i Tyskland, men her blev det til et minus på 39.000 kroner i etableringsåret.

Administrerende direktør for selskabet er i dag Claus Palmgren Jessen, der i ledelsesberetningen i årsrapporten for 2013 forventer en udvikling og et resultat for 2014 som minimum er på samme niveau som 2013.

Den nye bestyrelse i Aclass A/S består efter ejerskiftet af Kurt Kvorning, Paul Christen Bredahl, Travelbiz-konsulenten René Andersen samt Martin Jørgensen fra Capidea Management.

Foto: Paul Christen Bredahl og Henrik Fly Sevelsted er blevet mangemillionærer på etablering og efterfølgende salg af Aclass A/S.