Terminal 2 i Københavns Lufthavn (Foto: CPH)

Kapitalfond sælger aktiepost i CPH

Den canadiske pensionsfond The Ontario Teachers’ Pension Plan overtager 30 procent af aktierne i Københavns Lufthavne A/S. Sælgeren er kapitalfonden MAp Airports, der samtidig overtager en aktiepost i Sydney Airport.

Over 21 millioner årlige passagerer skal vænne sig til en ny ejer i Københavns Lufthavne.

Det står fast efter at pensionsfonden The Ontario Teachers’ Pension Plan (OTPP) nu formelt har indgået en aftale med australske Macquarie Airports (MAp Airports) om at bytte dets aktiepost i Sydney Airport og et kontantbeløb for MAp’s aktiepost i Brussels Airport og Københavns Lufthavne A/S.

Handlen betyder, at Teachers’ Infrastructure Group føjer 39 % af Brussels Airport og 30 %af Københavns Lufthavne A/S til deres nuværende lufthavnsbesiddelser.

Til gengæld modtagerAustralske Macquarie Airports såOTTPs aktiepost på 11 % i Sydney Airport samt et kontantbeløb.Handlen, der har en værdi af omkring 850 millioner australske dollars,forventes afsluttet i 2011 afhængig af myndigheders godkendelse.

“Vi mener, at Brussels Airport og Københavns Lufthavne A/S er fremragende
muligheder, der virkelig afspejler vores investeringskriterier og langsigtede
investeringshorisont,” siger Stephen Dowd, der er Senior Vice-President, Teachers’ Infrastructure Group.

“Som erfarne investorer inden for lufhavne ser vi frem til at samarbejde med den belgiske og danske regering og andre interessenter om at udvikle
det fulde potentiale af disse lufthavne.”

Teachers’ Infrastructure Group’s andre lufthavnsinvesteringer er Birmingham Airport og Bristol Airport, som kontrolleres sammen med andre aktionærer. Teachers’ Infrastructure Group foretager investeringer, der genererer et stabilt og langsigtet udbytte med en lav risiko så man kan imødegå OTPPs pensionsforpligtelser.

OTTP er den største pensionskasse for et enkelt fagområde i Canada og administrerer pensionerne for sammenlagt 295.000 canadiske folkeskolelærere i Ontario og udbetaler hvert år over $4,5 milliarder til sine medlemmer.

Den canadiske pensionskasse investerer blandt andet i fast ejendom, land og skovområder, obligationer, råvarer og aktier og regnes for en af de mest indflydelsesrige investeringsgrupper i Canada med en formue på over 575 milliarder danske kroner.

Medaftalen er 295.000 canadiske skolelærere nu blevet medejere af Skandinaviens største og vigtigste lufthavn, der blevgrundlagt af staten i 1925. Den danske stat ved Finansministeriet ejer forsat 39,2 % af aktierne, og efter den nye aftale falder Macqauries’ ejerandel til ca. 26,8 %, mens den canadiske pensionskasse får 30,8 % af aktierne i Københavns Lufthavne.