Kina vil bygge verdens største lufthavn i Langfang

Verdens største lufthavn med 9 start- og landingsbaner og en årlig kapacitet på 130 millioner passagerer kan blive en realitet i Langfang, der ligger midt i mellem Beijing og Tianjin blot 40 kilometer fra den kinesiske hovedstad.

Siden år 2000 har verdens største lufthavn målt på antallet af passagerer været Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport i USA. I 2011 rejste 92.400.000passagerer såledesigenem denamerikanske lufthavn iGeorgia.

Nummer to på listen var Beijing Capital International Airport med
78.675.000 passagerer, mens London Heathrow Airport som verdens 3. mest travle luffthavn havde 69.400.000 pasagerer i 2011.

Men alle tre lufthavne står til at blive overhalet om nogle år.I hvert fald vil Kina nu bygge verdens største lufthavn i Langfang, der ligger midt i mellem Beijing og Tianjin blot 40 kilometer fra den kinesiske hovedstad.

Lufthavnen skal bygges inden for fem år.

Trukket af økonomisk vækst

Kina er verdens folkerigeste land og har ageret økonomisk vækstlokomotiv på globalt plande sidste 10 år, og den vækst ventes at fortsætte mange år endnu.

Væksten afspejler sig blandt andet i, at flereog flere passagerer flyver når de skal rejse eller transportere sig selv i Kina. Det betyder hastig vækst for de kinesiske luftfartsselskaber som Air China, Hainan Airlines, China Eastern Airlines, Shanghai Airlines og Shenzhen Airlines.

Og det betyder ikke mindst hastig vækst for de kinesiske lufthavne. Derfor vil de kinesiske myndigheder altså opføre verdens største lufthavn med 9 start- og landingsbaner og en årlig kapacitet på 130 millioner passagerer.

I Langfang planlægger man allerede nu byggeriet af den nødvendige infrastruktur med veje og jernbaner til højhastighedstog, der skal forbinde den fremtidige lufthavn med byen.

Den nye lufthavn skal ifølge planerne også kunne håndtere 5,5 millioner tons luftfragt hvert år.

Udbygningsplanerne kommer fordi Beijing Capital International Airport ikke længere kan håndtere den store vækst i passagertallene, og noget tyder altså på at Kina om få år kan have verdens største lufthavn.